Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εύφορο έδαφος!

Το 'παν και το 'καναν! Οι Θεσσαλοί κομμουνιστές, όπως είχαν υποσχεθεί προς εαυτούς και αλλήλους, στην προχτεσινή εξόρμηση διακίνησαν περισσότερα φύλλα του «Ριζοσπάστη» σε σχέση με την εξόρμηση της προηγούμενης Κυριακής. Θα πρέπει, δε, να σημειώσουμε ότι ο στόχος επετεύχθη παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες - έβρεχε από το πρωί - γεγονός που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει θέληση κι αποφασιστικότητα πολλά μπορούν να γίνουν.

Με την εξόρμηση της Κυριακής, ο «Ρ» και μαζί του το κείμενο της Απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ για την Πολιτική Συσπείρωσης και Συνεργασιών του Κόμματος έφτασε σε χιλιάδες χέρια Θεσσαλών. Κι έχει αυτό ιδιαίτερη σημασία, καθώς, αυτό το διάστημα, στη Θεσσαλία εξελίσσονται αγώνες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στους οποίους συμμετέχουν όλα τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, χτίζοντας ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και πάλης.

Λαϊκή απήχηση στις πόλεις...

Με την εξόρμηση, λοιπόν, της Κυριακής στις συνοικίες και στις γειτονιές των πρωτευουσών των νομών κι άλλων επαρχιακών πόλεων της Θεσσαλίας, η οποία συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, σε χώρους εργασίας, ο «Ριζοσπάστης» και οι Θέσεις του ΚΚΕ έφτασαν στα χέρια εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων. Ανθρώπων, δηλαδή, που γεύονται την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, η οποία φέρνει την ανεργία, την υποαπασχόληση, τα χαμηλά μεροκάματα, τις απολύσεις, την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων και το «λουκέτο», τη φτώχεια.

Κι αυτή η επαφή των κομμουνιστών της Θεσσαλίας με τον κόσμο της δουλιάς και των μεγάλων προβλημάτων, έδωσε τη δυνατότητα ν' ανοίξει ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τις θέσεις του ΚΚΕ, για τις προτάσεις του Κόμματος στο ζήτημα της λαϊκής συσπείρωσης και των κοινωνικοπολιτικών συνεργασιών. Ενας διάλογος, ο οποίος - όπως σημειώνουν οι σύντροφοι που συμμετείχαν στην εξόρμηση - δείχνει ότι οι θέσεις του ΚΚΕ απηχούν τις λαϊκές διαθέσεις και βρίσκουν απήχηση στα λαϊκά στρώματα. Μια συζήτηση, η οποία - συνεχίζουν οι σύντροφοι - χρειάζεται να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση, με πρόγραμμα, σχεδιασμό, ζήλο και επιμονή.

... και στα χωριά

Ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις του ΚΚΕ έφτασε και στα χέρια των αγροτών, καθώς η εξόρμηση απλώθηκε σε πάρα πολλά χωριά της περιοχής. Περισσότερα φύλλα της εφημερίδας διακινήθηκαν σε επαρχίες και χωριά που έχουν αγωνιστική παράδοση - Παλαμάς, Μητρόπολη, Σέκλιζα στην Καρδίτσα, Ζάρκο, Παλαιόπυργος, Ράξα στα Τρίκαλα, Αμπελώνας, Δολίχη, Φάρσαλα στη Λάρισα - αλλά καλά πήγε η εξόρμηση και στα άλλα χωριά.

Κι είναι αυτή η επιτυχία της εξόρμησης με το «Ρ» στην ύπαιθρο της Θεσσαλίας, μια ένδειξη ότι η πολιτική του ΚΚΕ για το αγροτικό ζήτημα της χώρας βρίσκει αποδοχή στους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι χαρακτηριστικό - όπως επισημαίνουν οι σύντροφοι που εξόρμησαν στα χωριά - ότι η συζήτηση των κομμουνιστών με τον αγροτικό κόσμο παίρνει, πλέον, πιο ουσιαστικό περιεχόμενο, καθώς δε «στέκεται» μόνο στα καθημερινά, πολλά και οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά «περνάει» και στο ζήτημα της εργατοαγροτικής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου που έχει ανάγκη ο λαός μας και ο τόπος μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ