Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Εμπρός μαρς» για Ναύπλιο

«

Εμπρός μαρς», λοιπόν, για το Ναύπλιο, «η θέση σου είναι εκεί, στο μεγάλο το μέτωπο της εργατιάς, γιατί εργάτης είσαι κι εσύ...». Λαϊκό εγερτήριο έχει σημάνει σε όλη την Ελλάδα για το μεγάλο ραντεβού του Ναυπλίου, τη μεγάλη εργατική-λαϊκή διαδήλωση που οργανώνει την Παρασκευή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», στον αντίποδα της συνόδου των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιείται εκεί την ίδια μέρα στην Ακροναυπλία!

Η θέση όλων μας είναι εκεί! Στο μεγάλο το μέτωπο των λαϊκών δυνάμεων, το μέτωπο της αντίστασης, της πάλης, της προοπτικής και της ελπίδας για μια άλλη κοινωνία, έναν άλλο κόσμο. Στο μέτωπο ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στον εργασιακό μεσαίωνα, που προωθούν συστηματικά τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και ενάντια στο ιμπεριαλιστικό χάος που σπρώχνουν την ανθρωπότητα από κοινού ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση. Η θέση μας είναι εκεί, στο μέτωπο της διεκδίκησης και της κατάκτησης από τους εργαζόμενους της θέσης που τους ανήκει. Για να βγουν οι λαϊκές δυνάμεις στο προσκήνιο, που είναι το μόνο αντίπαλο δέος στη «νέα τάξη», στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και στον ιμπεριαλισμό.

Το Ναύπλιο είναι η αφετηρία, η πρεμιέρα των λαϊκών κινητοποιήσεων για το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. Στο χέρι όλων μας είναι να αποτελέσει τη χαμογελαστή «καλημέρα» της άλλης Ελλάδας, της άλλης Ευρώπης, που στέκει απέναντι στις αντεργατικές- αντιλαϊκές πολιτικές οι οποίες εκπορεύονται από την ΕΕ. Μια «καλημέρα» στην προοπτική που δίνουν οι λαϊκοί αγώνες, σπάζοντας το φράγμα της μοιρολατρίας και της παθητικότητας που έχουν στήσει όλοι αυτοί οι οποίοι υπηρετούν τη λογική ότι η καπιταλιστική επέλαση στις λαϊκές κατακτήσεις, στα εργασιακά δικαιώματα είναι μονόδρομος.

Η πρόκληση είναι μπροστά μας. Η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι η Ελληνική Προεδρία, η σύνοδος του Ναυπλίου και άλλες ανάλογες που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια του εξαμήνου, θα αποτελέσουν σταθμό στην πορεία της ΕΕ, στην κατεύθυνση της υλοποίησης των πολιτικών που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Πολιτικές που τις βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν τη θέση τους να χειροτερεύει, τα δικαιώματά τους να συρρικνώνονται, το βίο τους να γίνεται όλο και πιο αβίωτος. Στην πρόκληση αυτή πρέπει να δοθεί απάντηση. Η Ελληνική Προεδρία είναι προεδρία της ελληνικής κυβέρνησης στα κέντρα των αποφάσεων της ΕΕ, από τα οποία εκπορεύονται όλες αυτές οι πολιτικές, που γυρίζουν πίσω το «κοντέρ» των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Οι λαϊκές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι, μπορούν να εγκαθιδρύσουν τη δική τους «προεδρία» στον αντίποδα αυτής που υπηρετεί τα μονοπώλια. Αυτή η «προεδρία» θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο συσπείρωσης και για τα όσα θα ακολουθήσουν μετά το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας. Αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε! Μεθαύριο στο Ναύπλιο λέμε «παρών» και προχωράμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ