Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Από το πρώτο λιμάνι στην ιστορική πρώτη πρωτεύουσα

Πανστρατιά για τη διαδήλωση στο Ναύπλιο

Μαζικό και δυναμικό θα είναι το αγωνιστικό «παρών» και των Πειραιωτών στη διαδήλωση της Παρασκευής στο Ναύπλιο. Αυτό αποδεικνύει η μέχρι τώρα ανταπόκριση σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» του Πειραιά και το ΠΑΜΕ, ενώ καθημερινά αυξάνεται η λίστα της συμμετοχής. Και βέβαια η μάχη της ενημέρωσης και της προετοιμασίας δεν έχει τελειώσει. Οι εξορμήσεις, οι περιοδείες και οι συσκέψεις συνεχίζονται σε κάθε δήμο και γειτονιά της πειραιώτικης περιφέρειας. Χτες στις 7.00 το απόγευμα έγινε σύσκεψη φορέων του Δήμου Κερατσινίου και σήμερα την ίδια ώρα έχει καθοριστεί ανάλογη σύσκεψη στο Δήμο Δραπετσώνας.

Η αναχώρηση των πούλμαν

Τα πούλμαν του Πειραιά θα αναχωρήσουν από διαφορετικούς χώρους, αλλά την ίδια ώρα. Ειδικότερα στις 3.30 το μεσημέρι από την πλατεία Κοραή θα αναχωρήσουν τα πούλμαν που έχουν ναυλώσει οι ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου για τους ναυτεργάτες. Ακόμα, τα πούλμαν των οικοδόμων, των καπνεργατών του εργοστασίου ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, των συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, του Συντονιστικού των μαθητών ΤΕΕ, της ΕΛΜΕ Πειραιά - η οποία έχει κηρύξει και δίωρη στάση εργασίας - αλλά και τα πούλμαν της Επιτροπής Ειρήνης Πειραιά, της Επιτροπής Δράσης, της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά και της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση». Τα πούλμαν του Σωματείου των εργαζομένων στην ελαιουργία - σαπουνοποιία θα ξεκινήσουν από τη Ριτσώνα και θα περάσουν από κάθε εργοστάσιο.

Από το Πέραμα στις 3.30 θα αναχωρήσουν από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης τα πούλμαν των Σωματείων των εργατοτεχνιτών, ενώ την ίδια ώρα από την πλατεία Ηρώων της πόλης θα αναχωρήσουν τα πούλμαν μαζικών φορέων και οργανώσεων.

Από την Κοκκινιά τα πούλμαν που έχει ναυλώσει ο δήμος, ο οποίος έχει αποφασίσει να συμμετέχει στη διαδήλωση και των μαζικών φορέων θα αναχωρήσουν στις 3.30 από την πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Από τον Κορυδαλλό τα πούλμαν του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου, το οποίο πήρε απόφαση συμμετοχής, της Επιτροπής Δράσης και άλλων οργανώσεων θα αναχωρήσουν στις 3.30 από το Πνευματικό Κέντρο Πλειάδες επί της λεωφόρου Γ. Λαμπράκη.

Από το Κερατσίνι τα πούλμαν του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο, της Επιτροπής Ειρήνης και της Επιτροπής Δράσης θα αναχωρήσουν επίσης στις 3.30 από την πλατεία Κύπρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ