Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Στην κυβέρνηση ευθύνη για τη δυσοσμία που έχει καλύψει τη χώρα

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλη της ύλης έδωσε χτες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στα γραφεία του κόμματος του. Επικεντρώνοντας κυρίως τις τοποθετήσεις του στο θέμα της διαπλοκής αλλά και στον επικείμενο πόλεμο των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ, ο Δ. Τσοβόλας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έκανε λόγο για «πυκνά σύννεφα δυσοσμίας που έχουν καλύψει όλη τη χώρα και έχουν πνίξει όλη την κοινωνία». Η ευθύνη πρωταρχικά, για αυτή την κατάσταση, επισήμανε ο ίδιος, «είναι στην κυβέρνηση, η οποία μέσω της διαπλοκής, με τους εκδότες που παράλληλα είναι επιχειρηματίες, τους ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής επικοινωνίας, οδήγησαν στον περιορισμό του δικαιώματος της ελευθερίας του Τύπου. Υπονόμευσαν τον πλουραλισμό και το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών».

Οι κυρίως υπεύθυνοι, συνέχισε ο Δ. Τσοβόλας, επιχειρούν «να αποπροσανατολίσουν και σήμερα τον ελληνικό λαό για να καλύψουν τις δικές τους μεγάλες πολιτικές, νομικές και ηθικές ευθύνες, επιρρίπτοντας όπως το συνηθίζουν σε κάποιους και μόνο δημοσιογράφους που δε βρίσκονται πλέον στο στενό περιβάλλον τους, τις ευθύνες, αποφεύγοντας όμως και πάλι να αποκαλύψουν τους δικούς τους ανθρώπους»... Το ΔΗΚΚΙ καλεί την Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα αλλά και να καταθέσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, στοιχεία με τα οποία να αποδεικνύεται «ποιοι δημοσιογράφοι έχουν προσληφθεί από το 1990 μέχρι σήμερα με οποιαδήποτε σχέση, σύμβασης έργου ή εξαρτημένης εργασίας, στα Γραφεία Τύπου όλων των υπουργείων, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των ΔΕΚΟ και των θυγατρικών τους εταιριών, των Τραπεζών, στον Οργανισμό "ΑΘΗΝΑ 2004", στις εταιρίες που εκτελούν μεγάλα έργα του δημόσιου τομέα και με ποια ποσά πληρώθηκαν ή πληρώνονται κατά μήνα και έτος».

Για τον πόλεμο στο Ιράκ

«Ο πόλεμος στο Ιράκ, που φαίνεται ότι ετοιμάζεται και έχει αποφασιστεί, είναι βρώμικος πόλεμος», τόνισε ο Δ. Τσοβόλας και υπογράμμισε πως οι πρόσφατες τοποθετήσεις των κυβερνώντων «δείχνουν δυστυχώς ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας που ασκεί και την Προεδρία, διακατέχεται από μια αντίληψη υποτέλειας και δουλοπρέπειας απέναντι στις ΗΠΑ και τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ