Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενα πλούσιο πρόγραμμα δράσης

Με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε να τους σταματήσουμε. ΣΤΟΠ στο ΝΑΤΟ - ΕΕ», η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» παρουσίασε χτες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα των πρώτων «Λαϊκών ΑντιΣυνόδων» - εκδηλώσεων που οργανώνονται μέχρι και το Φλεβάρη, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, μονοπωλίων, ΕΕ και ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Ηδη από τις πρώτες μέρες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, τονίστηκε από τον προεδρεύοντα στη συνέντευξη, Γιώργο Χαβατζά, μέλος της ΚΟΘ του ΚΚΕ και στέλεχος της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι ο λαός τίποτα θετικό δεν έχει να ωφεληθεί απ' αυτήν. Στη Σύνοδο Υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο, συζητούνται μια σειρά μέτρα αντιδημοκρατικού χαρακτήρα για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων. Παράλληλα όμως ξεδιπλώνεται και η λαϊκή αντίδραση.

Στο πλαίσιο της απόφασης της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την Παρασκευή 24 του Γενάρη να διαδηλώσουμε στο Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ οργανώνεται συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία. Η «Δράση» καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. «Να δώσει ένα μήνυμα αντίστασης στα νέα αντιδραστικά μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, το μοίρασμα της ανεργίας».

Με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ και με συμμετοχή δεκάδων αγροτικών συνεταιρισμών, συλλόγων και επιτροπών αγώνα, διοργανώνεται, με αφορμή την έκθεση ΑΓΡΟΤΙΚΑ, στις 2 του Φλεβάρη συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ. Αυτή είναι μια πρώτη απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στηρίζει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και καλεί το λαό της πόλης να εκδηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους αγρότες που πλήττονται θανάσιμα από την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Στις 15 του Φλεβάρη, ημέρα λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο ενάντια στον προωθούμενο πόλεμο κατά του Ιράκ, η ΕΔΥΕΘ έχει εξαγγείλει μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αριστοτέλους, με πλαίσιο:

Κανενός είδους εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο Ιράκ. Να επιστρέψουν άμεσα τα ελληνικά πλοία και οι στρατιώτες από την περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση από τη θέση της προεδρίας της ΕΕ, να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στο σχεδιαζόμενο πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ.

Στο προεδρείο της συνέντευξης, εκτός από τον Γ. Χαβατζά, παρακάθησαν και οι Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου της ΚΟΘ, Σπύρος Ράλλης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ από το χώρο των εμφιαλωμένων ποτών, Νίκος Ζώκαςγ γενικός γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Σωκράτης Γραβαλάς, στέλεχος της ΠΑΣΥ και Κώστας Δρούτσας, εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ