Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάντα χαμένοι οι αδύνατοι

Η εντολή του υπουργείου Υγείας για τον προαναφερόμενο σχεδιασμό της υγειονομικής κάλυψης από όλα τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας (ΠεΣΥ) και το ΕΚΑΒ, δόθηκε το Δεκέμβρη του 2002 και έχουν ήδη ετοιμαστεί τα επιχειρησιακά σχέδια.

Για παράδειγμα, το Α' ΠεΣΥ Αττικής έχει συντάξει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που - μεταξύ των άλλων - προβλέπει ιατρείο στο Ζάππειο Μέγαρο - καθώς και πρόχειρο ιατρείο σε ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος - ενώ έχουν σχεδιαστεί η ετοιμότητα των νοσοκομείων και η κάλυψη των ειδικών αναγκών (όπως καρδιολογικά περιστατικά, αιμοδοσίες, τεχνητός νεφρός και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

Αυτά βέβαια σε γενικό σχεδιασμό. Γιατί στην πράξη η κάλυψη των αναγκών των «κοινοτικών εταίρων» θα καταλήξει σε βάρος κάποιων φουκαράδων, καθώς κρατιούνται σε ετοιμότητα πολύτιμες και σε ανεπάρκεια δομές. Για παράδειγμα, αν χρειαστεί χειρουργική ανάνηψη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» - ανήκει στο Β' ΠεΣΥ - θα χρησιμοποιηθεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας.

Πάντα χαμένοι οι αδύνατοι, δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ