Τετάρτη 22 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Τολμηροί» και «ορεξάτοι» διαχειριστές

«Εμείς έχουμε όρεξη για δουλιά και την απαιτούμενη τόλμη για ρήξεις». Στη φράση αυτή του εκπροσώπου της συνοψίζεται το «συγκριτικό πλεονέκτημα» που διαφημίζει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να πείσει πρώτα και κύρια τα μεγάλα αφεντικά ότι είναι καλύτερος διαχειριστής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Παραιτούμενη από κάθε προσπάθεια να δείξει ότι η πολιτική της διαφέρει από αυτή της κυβέρνησης, η Ρηγίλλης ρίχνει όλο το βάρος στο να καταδείξει ότι η κυβέρνηση Σημίτη έχει «βαλτώσει» και χρειάζεται «αλλαγή φρουράς». Με αυτό τον τρόπο εστιάζει ταυτόχρονα στο ζήτημα της εξουσίας, εντείνοντας τη δικομματική πόλωση γύρω από αυτήν.

Χτες χρησιμοποίησε την έκθεση της Κομισιόν για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, προκειμένου να δείξει την «αποτυχία» της κυβέρνησης κυρίως στην προώθηση των (νεοφιλελεύθερων) διαρθρωτικών αλλαγών. Μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος, στις δηλώσεις του ο Θ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε τις διαπιστώσεις της Κομισιόν για «αποτυχία της κυβέρνησης να μειώσει το δημόσιο χρέος, να αντιμετωπίσει το ασφαλιστικό και να προχωρήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», για να καταλήξει πως «είναι ξεκάθαρο ότι με την Κυβέρνηση του κ. Σημίτη, δέσμια των αγκυλώσεων, της διαπλοκής και των εξαρτήσεων, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής». Ως εναλλακτική λύση παρουσίασε «μια νέα, πιο επιθετική οικονομική πολιτική, η οποία θα βασίζεται στο τρίπτυχο: Ανάπτυξη - Ανταγωνιστικότητα - Κοινωνική Συνοχή» (σ.σ. το τρίπτυχο των απανταχού νεοφιλελεύθερων). Αυτή τη νέα πολιτική, «μόνο μια νέα κυβέρνηση, με όραμα και στόχους μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει. Μια κυβέρνηση με όρεξη για δουλιά και την απαιτούμενη τόλμη για ρήξεις. Μια κυβέρνηση της ΝΔ». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επανέλαβε ότι η ΝΔ δε ζητά εκλογές, αλλά «όποτε κι αν γίνουν, η ΝΔ είναι η επόμενη κυβέρνηση».

«Οι αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική πολιτική στην Ελλάδα αποτελούν κόλαφο για την κυβερνητική πολιτική και επιβεβαιώνουν τις θέσεις της ΝΔ», εκτίμησε ο αρμόδιος συντονιστής Γ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης έχει μεγάλο κόστος για την οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ