Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η ΚΝΕ ΣΤΟ «ΣΥΡΜΟ»
Αφιερωμένος στην εκπαίδευση ο Μάρτης

Αύριο, στις 8.30 μ.μ., η εκδήλωση για τη Μέρα της Γυναίκας με βιβλιοπαρουσίαση και κινηματογράφο

Στην Παιδεία θα είναι αφιερωμένος ο μήνας Μάρτης, για τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο «Συρμό». Σατιρικά σκετς και θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογράφος θα εκφράσουν τις αγωνίες και τα αιτήματα των νέων παιδιών, των μαθητών και των επιστημόνων για το σκοπό και τη λειτουργία της εκπαίδευσης. Η τέχνη θα υμνήσει με το δικό της τρόπο τους αγώνες για Παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν στις 27/3 η θεατρική βραδιά με τον Κώστα Καζάκο στο έργο «Ο Γαλιλαίος», στις 25/3 η βραδιά της σάτιρας για την Παιδεία, καθώς και στις 18/3 η συναυλία με τίτλο «Οι αγώνες μας σε νότες», όπου θα παίξουν μαθητικά συγκροτήματα.

Με αφορμή την 8η Μάρτη, τη Μέρα της Γυναίκας, γίνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση στο «Συρμό» αύριο Τετάρτη 7/3, στις 8.30 μ.μ., που θα φέρει στο προσκήνιο τις γυναίκες που συνδέονται με το επαναστατικό κίνημα και τα προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της Γιοκόντα Μπέιλι «Η γυναίκα φωλιά» και στη συνέχεια προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Ανιση μάχη» με τη Σαρλίζ Θερόν. Σήμερα Τρίτη, στις 9.30 μ.μ., προβάλλεται η ταινία «Αρωμα γυναίκας».

Την Πέμπτη 8/3 (όπως και κάθε Πέμπτη) γίνεται νεανικό πάρτι (στις 10.30 μ.μ.), ενώ την Κυριακή 11/3 οι πόρτες του «Συρμού» θα ανοίξουν από το πρωί για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Το παιδικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 11 το πρωί και θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας (8.30 μ.μ.) θα δώσουν συναυλίες τα συγκροτήματα: «Εκτελούνται έργα», «Carpe noctem» και «Ανεύθυνη εταιρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ