Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΕΣ
Δυναμώνουν την κοινή πάλη

Σύσκεψη χτες στο Πολυτεχνείο, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και συνδικάτων της Αθήνας, για την ανάγκη ενίσχυσης της κοινής δράσης

Από τη χτεσινή σύσκεψη φοιτητών και εργατών στο αμφιθέατρο ΜΑΧ στο Πολυτεχνείο
Από τη χτεσινή σύσκεψη φοιτητών και εργατών στο αμφιθέατρο ΜΑΧ στο Πολυτεχνείο

«Δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, η Παιδεία είναι πρώτα απ' όλα υπόθεση δικιά μας, των εργαζομένων»!

«Θεωρούμε ότι για να μπορέσει το φοιτητικό κίνημα να βγει πιο επιθετικά και να δυναμώσει η πάλη μας, η συγκρότηση ενός κοινού μετώπου φοιτητών - εργατών είναι απαραίτητη!»

Η γόνιμη κουβέντα που έγινε χτες το απόγευμα στο Πολυτεχνείο, μετά από πρωτοβουλία δεκάδων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της Αθήνας και τη συμμετοχή συνδικάτων κι άλλων μαζικών φορέων, έφερε στο επίκεντρο την ίδια την εμπειρία που καθώς συσσωρεύεται, αναδεικνύει την αντικειμενική ανάγκη «για να γίνει πράξη αυτό που λέμε: φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά»!

«Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σηκώνουν εδώ και μήνες το χέρι τους μέσα στα αμφιθέατρα για να καταδικάσουν αυτή την πολιτική», σημείωσε ο Ορέστης Παπαγιαννόπουλος από το Σύλλογο Φοιτητών Παντείου, εξηγώντας ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα που δρομολογούνται θέλουν να τους κάνουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. «Ολοι οι γονείς της χώρας έχουμε πολλούς λόγους να 'μαστε περήφανοι για τα παιδιά μας», τόνισε η πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδας Βάνα Τζιαντζή. Υπογραμμίζοντας ότι η μεθοδευμένη επίθεση στο άσυλο επιδιώκει να «χτυπήσει» το ν' απλωθεί πλατιά η αντιπαράθεση για τις συνθήκες, π.χ., μέσα στις οποίες θα δουλεύει ο εργαζόμενος, ή το ποιον θα υπηρετεί η επιστήμη, ανέδειξε γιατί οι αντι-εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις αφορούν κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια.

Οι αγώνες μας πρέπει να στήσουν βήμα «όχι μόνο καταδίκης, αλλά και ανατροπής αυτής της πολιτικής», επισήμανε εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, ενώ ο Κώστας Ζιώγας, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, επισήμανε πως η ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας αποδεικνύει πόσο θορύβησαν την κυβέρνηση οι μαζικοί και αποφασιστικοί αγώνες. «Καταφέραμε να εμποδίσουμε τη λογική που μιλούσε για "ατομικές λύσεις" στα προβλήματά μας», εξήγησε φοιτητής από το Σύλλογο Φοιτητών ΣΕΜΦΕ. «Το φοιτητικό κίνημα, μαζί με τα συνδικάτα, κατάφεραν, η ελληνική κοινωνία να ανησυχήσει, να προβληματιστεί, να συζητήσει για το ζήτημα της Παιδείας», επισήμανε από το Συνδικάτο Μετάλλου ο Κ. Μυτιληνιού.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η πείρα που μεταφέρθηκε από τις εξορμήσεις που έγιναν σε τόπους δουλιάς και σπουδών. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τα επόμενα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια, αλλά και τους αγώνες για δουλιά με δικαιώματα, στην πρώτη γραμμή της οποίας ήδη μπαίνουν τα ταξικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ