Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΕΞ ΦΟΡΜ: Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, με πρωτοβουλία της ταξικής τους Ομοσπονδίας προχωρούν σήμερα, στις 11 π.μ., οι άνεργες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», που εδώ και ενάμιση χρόνο βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της ανεργίας. Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την προχτεσινή άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου να δεχτεί να συζητήσει με τις άνεργες, αλλά και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την οικονομική τους στήριξη, ενώ απαιτεί «έκτακτη οικονομική ενίσχυση τώρα».

ΑΔΕΔΥ: Στις 28 Μάρτη θα γίνει η 24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, με αιτήματα που αφορούν τους μισθούς, την Παιδεία και άλλα. Την απόφαση πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Η «Πανεπιστημονική» Μηχανικών, το Συντονιστικό για το Ασφαλιστικό και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καλούν τους εργαζόμενους μηχανικούς σε κινητοποίηση σήμερα στις 9.30 π.μ. έξω από τα Γραφεία της Τράπεζας Αττικής (Ακαδημίας 54), με αίτημα αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται εκεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά 125 εκατ. ευρώ (το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών - ΤΣΜΕΔΕ συμμετέχει κατά 42% στην Τρ. Αττικής).

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κόντρα στην τρομοκρατία, το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής εμφάνισε αύξηση σε ψήφους και ποσοστά. Η Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ) πήρε 280 ψήφους και 3 έδρες στο ΔΣ (είχε 210 ψήφους και 2 έδρες), ενώ αύξησε κατά έναν και τους αντιπροσώπους της για το ΕΚΘ (εξέλεξε 4) και την Ομοσπονδία (εξέλεξε 3). Μείωση των δυνάμεών τους - αν και διατηρούν την πλειοψηφία στο ΔΣ - είχαν οι άλλες δύο παρατάξεις που προέκυψαν από την ίδια πρασινογάλαζη μήτρα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που στις προηγούμενες εκλογές εκφράστηκε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τον ετήσιο χορό του πραγματοποιεί την Παρασκευή 9 Μάρτη ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, στο κέντρο «Απόλλων», στο 6ο χιλιόμετρο Χαριλάου - Θέρμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ