Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σήμερα συνελεύσεις, αύριο συλλαλητήριο

Νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια

Eurokinissi

Με νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, εντείνουν αποφασιστικά τον αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου ανώτατη εκπαίδευση, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί.

Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μέσα από νέο γύρο γενικών συνελεύσεων, επαναλαμβάνουν το αίτημα που μήνες τώρα αποτελεί απόφαση των συλλόγων τους: Ο νόμος - πλαίσιο να μην ψηφιστεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή.

Φοιτητές και σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα, εδώ και μήνες επιβεβαιώνουν τις αγωνιστικές τους αποφάσεις, καταρτίζουν πλούσιο πρόγραμμα δράσης, προχωρούν σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Και αυτή την εβδομάδα, που συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και επαναλαμβάνουν αυτό που από πέρσι το καλοκαίρι ηχεί στους δρόμους κάθε πόλης: Θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Το φώναξαν χτες έξω από τη Βουλή. Το φωνάζουν καθημερινά στις συνελεύσεις, στις σχολές, στις πλατείες και τους δρόμους. Θα το φωνάξουν και αύριο, ακόμα μια φορά, έξω από τη Βουλή. Και δε θα σταματήσουν να φωνάζουν και να διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή.

Ηδη, στην Αθήνα, 22 φοιτητικοί σύλλογοι και 6 σπουδαστικοί σύλλογοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι συνελεύσεις φοιτητών και σπουδαστών.

Οι πανεπιστημιακοί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ στο συλλαλητήριο καλεί και η ΟΛΜΕ που έχει κηρύξει για αύριο τρίωρη στάση εργασίας (από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 5 μ.μ.).

Στη Βόρεια Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις καλούν οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολυτεχνείο. Στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν κι οι σπουδαστές των συλλόγων ΣΔΟ και ΣΤΕΦ Καβάλας. Στην Κοζάνη συγκέντρωση διοργανώνεται αύριο στη 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καλούν με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων και στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

  • Δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση της τιμής του φοιτητικού εισιτηρίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας. Εκατοντάδες σπουδαστές κατέλαβαν συμβολικά τέσσερα αστικά λεωφορεία, που πραγματοποιούν το δρομολόγιο ΤΕΙ - Καβάλα, απαιτώντας με αυτό τον τρόπο να μην αυξηθεί το εισιτήριο στα 60 λεπτά.
  • Τη ματαίωση μιας ακόμα ημερίδας χειραγώγησης των νεανικών συνειδήσεων, με συνδιοργανωτές τα ΤΕΙ Λάρισας και Λαμίας, πέτυχαν με την αγωνιστική κινητοποίησή τους στο χώρο που επρόκειτο να γίνει - στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Λάρισας - σπουδαστές του Ιδρύματος. «Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας» ήταν το θέμα της ημερίδας, που όμως δεν έγινε, όταν οι σπουδαστές, βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «Εξω οι εταιρείες από τις σχολές», πραγματοποίησαν την αγωνιστική «εισβολή» στο Συνεδριακό Κέντρο την ώρα που είχε προγραμματιστεί η έναρξή της. Ανάλογη, δε, ημερίδα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 13 Μάρτη στο ΤΕΙ Καρδίτσας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ