Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ευρωσκαμνί» για τις μετακινήσεις ζώων

Η Κομισιόν ετοιμάζεται να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο, επειδή οι μετακινήσεις των ζώων δε γίνονται σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κοινοτική νομοθεσία. Οπως ανακοινώθηκε χτες, το επίπεδο στην Ελλάδα παραμένει χαμηλό όσον αφορά στην καλή μεταχείριση των ζώων κατά τη μεταφορά και τη σφαγή και παρά τις σχετικές συστάσεις η χώρα δε συμμορφώθηκε.

Η Κομισιόν ζητά ανάμεσα σε άλλα, να υπάρχει χιλιομετρικό όριο ανά ημέρα μετακίνησης και ώρες ξεκούρασης για τα ζώα και τα φορτηγά να φέρουν μέχρι και κλιματιστικά στις καρότσες τους. Βέβαια, η προστασία των ζώων είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δοθεί σημασία, αλλά προφανώς την ΕΕ δεν την πήρε και τόσο ο πόνος για το πώς μετακινούνται τα ζώα προς σφαγή, τη στιγμή που στην επικράτειά της άνθρωποι και ζώα εκμεταλλεύονται αγρίως στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα με την ένταξή της στην ΕΕ, χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο πιο ελλειμματική σε κρέας και προχωρά σε μαζικές εισαγωγές από τις βόρειες χώρες της Κοινότητας, ενώ με τη νέα ΚΑΠ το πρόβλημα αυτό θα ενταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ