Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συγκέντρωση αγώνων και αγωνιστών στο Κιλελέρ

Με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ στις 18 Μάρτη, κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του 2007

Στον φετινό γιορτασμό του Κιλελέρ μπορεί να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που όλο το προηγούμενο διάστημα δίνει τη μάχη της κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνώντων. Οι κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ από τις αρχές του 2007 σε πάρα πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, έρχονται τώρα να βρουν ως κοινό τόπο συγκέντρωσης και πάλης τον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Με τη μαζική τους συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ στις 18 του Μάρτη, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους, να συγκρουστούν με την ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ, να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην ξεκληριστούν και καταντήσουν σύγχρονοι «κολίγοι» ή άνεργοι.

Είναι γεγονός ότι σήμερα ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς γίνεται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ και ΓΕΣΑΣΕ, καλλιεργεί την αντίληψη ότι η ΚΑΠ είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την ελληνική αγροτική οικονομία. Διαλαλούν πως οι όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι άσκοπες και αναποτελεσματικές. Ομως ο αγροτικός κόσμος της χώρας έχει να κάνει με μια ισχυρή αντιαγροτική πολιτική η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο αν βρει μπροστά της ένα πανίσχυρο αγροτικό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Η δύναμη, η αποτελεσματικότητα και η προοπτική των αγώνων της αγροτιάς βρίσκονται στην οργάνωση, στο δυνάμωμα και τη μαζικοποίηση του αγροτικού κινήματος και στη συμπαράταξή του με τον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης. Με λίγα λόγια η μικρομεσαία αγροτιά καλείται να αγωνιστεί για την ύπαρξή της και να συμβάλει με την πάλη της στη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που θα παλεύει για να εγκαθιδρύσει τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.

Στη Λήμνο

Να συμμετάσχουν μαζικά στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, καλεί η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ, τους αγροτοκτηνοτρόφους και ψαράδες του νησιού. Ο γιορτασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μάρτη στις 10.30 το πρωί, με συγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και στη συνέχεια πορεία με τα τρακτέρ προς το λιμάνι της Μύρινας. Στην ανακοίνωση καλούνται οι μικρομεσαίοι αγρότες και ψαράδες του νησιού να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της πολιτικής ξεκληρίσματος της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, να συσπειρωθούν στις γραμμές του συνεπούς αγροτικού κινήματος και να παλέψουν για μια άλλη πολιτική προς όφελος των παραγωγών και όλων των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ