Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ανακατεύει τη φτώχεια η κυβέρνηση

Το ΚΚΕ καταψήφισε χτες το σχετικό νομοσχέδιο

Κλαδικές πολιτικές προς όφελος των εργαζομένων και του λαού και όχι «ανακάτεμα» της φτώχειας ζήτησε χτες το ΚΚΕ, καταψηφίζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις λεγόμενες «φθίνουσες περιοχές». Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της κυβέρνησης.

«Η σύσταση του Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να διαχειρίζεται τη φτώχεια και μάλιστα με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ αυτοί κανονικά θα έπρεπε να πληρώσουν για ό,τι συμβαίνει στην περιφέρεια γενικότερα» τόνισε στην παρέμβασή του ο εισηγητής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης. Αναφερόμενος στα αίτια της ανεργίας και του κλεισίματος επιχειρήσεων, είπε ότι για τους κλάδους της βιομηχανίας «οι επιλογές γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δηλαδή την αύξηση της κερδοφορίας, γι' αυτό και έχουμε το φαινόμενο μαζικού κλεισίματος εργοστασίων, με συνέπεια τη μαζική απόλυση και την ανεργία των εργαζομένων». Στο θέμα των ανέργων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, είπε ότι με τις προϋποθέσεις που θέτει το νομοσχέδιο «η συντριπτική πλειοψηφία πετιέται απ' έξω».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος προσπάθησε να πείσει ότι «η κυβέρνηση δίνει πραγματικά τη μάχη για τον άνεργο» (!), ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Αν. Χωρέμης εγκάλεσε την κυβέρνηση για έλλειψη διαπραγματευτικής δεινότητας στο πλαίσιο της ΕΕ σχετικά με τους «φθίνοντες» κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ