Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Πρωτοφανής σε μέγεθος η νοθεία

Στο κενό έπεσε χτες η προσπάθεια της πλειοψηφίας να αποκλείσει αντιπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων

Ενα πρωτοφανές όργιο νοθείας χαρακτηρίζει το 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, καθώς καθημερινά αποκαλύπτονται και νέες περιπτώσεις καραμπινάτων παρατυπιών στην εκλογή αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες που προηγήθηκαν στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις νοθείας σε σωματεία από τα οποία «εκλέχτηκαν» δεκάδες νόθοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο που ξεκινάει σήμερα.

Η μεθοδεύσεις ωστόσο της πλειοψηφίας δεν περιορίζονται μόνο στην «εκλογή» νόθων αντιπροσώπων, αλλά και στην προσπάθεια να αποκλειστούν από το Συνέδριο εκπρόσωποι που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Μια τέτοια περίπτωση κατέρρευσε χτες και μάλιστα στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου κατέφυγε ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του σωματείου της ΕΒΓΑ στην Αθήνα, ζητώντας με ασφαλιστικά μέτρα να ακυρωθεί ο αντιπρόσωπος που εξέλεξε η ταξική Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 25 του Σεπτέμβρη κι αυτό για τυπικούς και μόνο λόγους, αφού τα ίδια ασφαλιστικά μέτρα είχαν συζητηθεί και είχαν απορριφθεί μόλις την περασμένη Παρασκευή. Ηταν όμως τέτοια η πρεμούρα της πλειοψηφίας να ακυρώσει τον αντιπρόσωπο, που επανέφεραν το θέμα στις δικαστικές αίθουσες μέσα σε τρεις μέρες. Εξω από την αίθουσα του δικαστηρίου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, κάνοντας ξεκάθαρο ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δείξει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μεθόδευση του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους και τα πραγματικά τους συμφέροντα.

Αντιπρόσωποι από το πουθενά...

Το χαρακτηριστικότερο ίσως κρούσμα νοθείας που καταγράφεται στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, είναι αυτό της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδας (ΟΜΥΠΑΕ), η οποία εμφανίζεται να συμμετέχει στο Συνέδριο με 12 αντιπροσώπους. Σύμφωνα με τα σχετικά πρακτικά που προσκομίστηκαν στη ΓΣΕΕ, στη δύναμη της Ομοσπονδίας ανήκουν 15 σωματεία με σύνολο εγγεγραμμένων μελών 15.512, από τους οποίους 14.335 είναι οικονομικά τακτοποιημένα (12.281 μέλη ψηφίζουν για τη ΓΣΕΕ).

Το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΠΑΕ δεν προσκόμισαν πρακτικά ψηφοφορίας με καταστάσεις μελών και ψηφισάντων στα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και ο μεγάλος αριθμός εκείνων που εμφανίζονταν να έχουν ψηφίσει για διοίκηση και αντιπροσώπους μέσα σε μία ημέρα (ή το πολύ σε δύο), πρόδιδαν από την αρχή τη νοθεία, η οποία στοιχειοθετήθηκε μετά από έρευνα των εκπροσώπων της ΔΑΣ.

Ενδεικτικά προέκυψε ότι στο πρακτικό ψηφοφορίας του Σωματείου στην εταιρεία «Ερμής» βεβαιώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου είναι 534 και όχι 1.036 που αναφέρεται στο πρακτικό της Ομοσπονδίας. Ακόμα, στο Σωματείο Εργαζομένων Ασφαλείας Μακεδονίας - Θράκης εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει 1.862 μέλη, την ίδια ώρα που οι καταστάσεις ψηφισάντων του Σωματείου αυτού είναι γραμμένες με το ίδιο χέρι στις πόλεις Κιλκίς, Βέροια Κοζάνη, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Εδεσσα και Σέρρες και αναφέρουν μόνο ονοματεπώνυμο, χωρίς άλλο στοιχείο!

Επίσης, πολλοί αντιπρόσωποι είναι μέλη δύο τουλάχιστον σωματείων, διπλοψηφίζοντας στις παραπάνω οργανώσεις. Οι παρατυπίες που απαριθμούν οι ταξικές δυνάμεις δεν έχουν τέλος και αφορούν σε παραβίαση με πλαστά στοιχεία των όρων εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών παρατάξεων στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις και μέσω αυτών στη ΓΣΕΕ κλπ. Για όλους τους παραπάνω λόγους, εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων έχουν ήδη καταθέσει μήνυση, ζητώντας τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπαιτίων και την παραδειγματική τιμωρία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ