Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ασίγαστος ο δίκαιος αγώνας

Μαζικές και δυναμικές οι χτεσινές περιφερειακές συγκεντρώσεις

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
«Εμείς το λέμε, δεν υποχωρούμε, με ενότητα κι αγώνα θα δικαιωθούμε»! Την απόφασή τους αυτή έκαναν και χτες πράξη χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας που πραγματοποίησαν μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πρέβεζα. Κατήγγειλαν την πολιτική των κυβερνήσεων των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τους έχει καταδικάσει σε συντάξεις πείνας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης, με τον οποίο συναντήθηκαν οι συνταξιούχοι, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πρόθεση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, με το αισχρό επιχείρημα ότι δεν αντέχει η οικονομία. Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με επόμενο σταθμό τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ταξικών συνδικάτων στις 29 του Μάρτη.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και οργανώθηκε από τις οχτώ Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΤΑ. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Δ. Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Π. Βαβουγιός, πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου, ενώ χαιρέτισαν ο Χρ. Τριάντης εκ μέρους των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ και ο Μπ. Τενές εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μια δυναμική πορεία στο υπουργείο Οικονομίας, όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό.

Την απόφασή τους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ διαμήνυσαν οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων από τις πόλεις της Μακεδονίας που διαδήλωσαν, χτες το πρωί, στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκέντρωση, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, παραβρέθηκε και χαιρέτισε εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

«Οι συνταξιούχοι δεν το βάζουν κάτω. Αδικα καρτεράτε», ήταν το μήνυμα της χτεσινής, μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης των συνταξιούχων της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας, που έγινε στη Λάρισα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, απ' όπου ξεκίνησε δυναμική πορεία προς το υποκατάστημα του ΙΚΑ, το οποίο κατέλαβαν συμβολικά. Η πορεία συνεχίστηκε προς τη Νομαρχία και επιδόθηκε ψήφισμα στο νομάρχη. Δυναμική κινητοποίηση στην Πρέβεζα πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι από Ηπειρο, Λευκάδα και Αγρίνιο. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Μανώλης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε εκ μέρους της ΝΑΣ ο Γιώργος Μπακιρτζόγλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική, δυναμική παντού η συμμετοχή (2003-11-27 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα (2000-11-17 00:00:00.0)
«Δεν υποχωρούμε»! (1999-11-26 00:00:00.0)
Περήφανη απάντηση στην ανάλγητη πολιτική (1997-11-28 00:00:00.0)
Κραυγή οργής από εφτά πόλεις (1997-02-14 00:00:00.0)
Δυναμικές συγκεντρώσεις και στην επαρχία (1995-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ