Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δυναμικές συγκεντρώσεις και στην επαρχία

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης έκαναν χτες οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, του Ασβεστοχωρίου και της Χαλάστρας.

Νωρίς το πρωί εκατοντάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Μίλησαν οι πρόεδροι των Σωματείων των Συνταξιούχων ΙΚΑ, Τυπογράφων, Μετάλλου, ΤΣΑ και ΤΕΒΕ, οι οποίοι κατήγγειλαν την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης και την κοροϊδία από το ΠΑΣΟΚ, που σαν αντιπολίτευση καταδίκασε τους τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους, όμως ως κυβέρνηση τους εφαρμόζει πιο πιστά από τη ΝΔ, υπακούοντας στις εντολές της ΕΕ.

Επίσης, καταδίκασαν τις πλειοψηφίες των διοικήσεων του ΕΚΘ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, γιατί δεν μπαίνουν μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων για τη διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων τους.

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον υπουργό και θυροκόλλησαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους συναντήσεις είναι άσκοπες, εφόσον διαρκώς επαναλαμβάνονται οι ίδιες ανούσιες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις.

Στο τέλος της κινητοποίησης ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Γ. Ραφαηλίδης, δήλωσε: "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με δυναμικότερες κινητοποιήσεις. Δεν είναι απίθανο να επιστρέψουμε και σε παλιότερες εποχές".

Στη Λάρισα

Συγκέντρωση έκαναν χτες το πρωί και οι συνταξιούχοι στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γ. Μπακλαβάς,πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι οι συνταξιούχοι δε θα γίνουν απόμαχοι της ζωής και δε θέλουν να ζουν σε βάρος των παιδιών τους. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κοινωνική αναλγησία και υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι θα αγωνιστούν μ' όσες δυνάμεις διαθέτουν για να ξεφύγουν από το τέλμα της εξαθλίωσης.

Αναφέρθηκε στην επέλαση της ακρίβειας, ενώ η σύνταξη έχει μετατραπεί σε "επίδομα πρόνοιας". Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία των συνταξιούχων μέσα από το κέντρο της πόλης, που κατέληξε στα γραφεία του περιφερειακού διευθυντή της Νομαρχίας Λάρισας, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα γενικότερα αιτήματα των συνταξιούχων ολόκληρης της χώρας (αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά της ΑΤΑ, αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, αύξηση του αφορολόγητου μέχρι 2.000.000 δραχμές, βελτίωση της νοσοκομειακής περίθαλψης κ.ά.), καθώς και αυτά που αφορούν σε τοπικά θέματα, όπως η αποβιομηχάνιση, η ανεργία, η αντίθεση στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικών στρατηγείων κ.ά.

Πάτρα - Γιάννενα

Μαχητική και ογκώδη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι της Πάτρας στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Στη συνέχεια έκαναν πορεία που κατέληξε στη νομαρχία, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.

Συγκέντρωση των συνταξιούχων έγινε και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και επιδόθηκε ψήφισμα στο νομάρχη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική η παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων (2018-07-12 00:00:00.0)
Ασίγαστος ο δίκαιος αγώνας (2007-03-15 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα (2000-11-17 00:00:00.0)
Κραυγή οργής από εφτά πόλεις (1997-02-14 00:00:00.0)
Πορείες αλληλεγγύης στα μπλόκα των αγροτών (1996-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ