Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα ορκίζεται ο Κ. Στεφανόπουλος

Ορκίζεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του Σώματος της Βουλής ο πέμπτος, από τη μεταπολίτευση, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος.Μετά την ορκωμοσία ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και κατόπιν θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Χτες το πρωί ο Κ. Καραμανλής υπέβαλε, όπως ήταν αναμενόμενο, την παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για το υπόλοιπο της θητείας του. Τη δήλωση της παραίτησης παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη,ο Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Π. Μολυβιάτης.Το κείμενο της παραίτησης του Κ. Καραμανλή έχει ως εξής: "Κύριε πρόεδρε, σας παρακαλώ να ανακοινώσετε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι, συνεπής προς τη δήλωσή μου της 1ης Φεβρουαρίου με την οποία συνιστώ την επιτάχυνση της εκλογής του διαδόχου μου, παραιτούμαι από σήμερα του υπολοίπου της θητείας μου".

Στη συνάντηση που είχε αργότερα με τους δημοσιογράφους τους παρακάλεσε να μεταφέρουν στον ελληνικό λαό την αγάπη και ευγνωμοσύνη του, γιατί "μου έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στην αποστολή που από νέος έταξα στον εαυτό μου, να ταυτίσω, δηλαδή, τη ζωή μου με τη δική του ζωή, τη ζωή του λαού".

Κατά τη συνήθη πρακτική του, δεν παρέλειψε να απευθύνει συμβουλές στους δημοσιογράφους και "τα αφεντικά τους", προτρέποντάς τους να κάνουν καλή και υπεύθυνη χρήση της μεγάλης δύναμης που κατέχουν. "Μην ενθαρρύνετε, είπε, το πάθος των Ελλήνων για προβολή και δημοσιότητα".

Συμβολική επίσκεψη στον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον δάσκαλό του όπως τον αποκαλεί, έκανε χτες το μεσημέρι ο Μ. Εβερτ.Εξερχόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ έπλεξε το εγκώμιο του Κ. Καραμανλή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι είναι η μοναδική προσωπικότητα που φεύγει από την ενεργή δράση τιμώμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ