Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβιώνει νέο αστυνομικό κράτος

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοφανή πράξη βίας και καταστολής, στην οποία κατέφυγε απρόκλητα σήμερα εναντίον των συνταξιούχων που ζητάνε ανθρώπινη σύνταξη, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

"Το γεγονός, αναφέρει η ανακοίνωση, ότι για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζονται με τα ρόπαλα και τα δακρυγόνα των δυνάμεων καταστολής δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη "διά πυρός και σιδήρου" να κάμψει κάθε αντίσταση που εκδηλώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της. Η προκλητική επίδειξη βίας και αυταρχισμού από την κυβέρνηση δεν είναι τυχαία. Μετά τις πρόσφατες διώξεις μαθητών, καταδίκες αγροτών, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας το κυοφορούμενο νομοσχέδιο για την καταστολή των δημόσιων συγκεντρώσεων, που ουσιαστικά απαγορεύει τις κινητοποιήσεις και ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζόμενων. Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη στη σχεδιασμένη χρησιμοποίηση ενός οπλοστασίου καταστολής, προκειμένου να ανακόψει τους αγώνες των εργαζομένων που αναπτύσσονται και να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της.

Με τον αυταρχικό κατήφορο που ακολουθεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναβιώνει ένα νέο αστυνομικό κράτος, καταλύοντας θεμελιακά δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, σε μια προσπάθεια να θωρακίσει την πολιτική της υποτέλειας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της σκληρής λιτότητας που υλοποιεί", τονίζεται στην ανακοίνωση.

"Το ΚΚΕ καλεί τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε εργαζόμενο να αντισταθεί σε αυτή τη συντηρητική και αυταρχική πολιτική. Με την πάλη τους να βάλουν φραγμό σε αυτήν την επικίνδυνη, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, πολιτική. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, με νέους αγώνες, με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, να απαντήσουν στη βία και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, να αντικρούσουν αυτή τη συντηρητική λαίλαπα", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ