Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
}Οι καταπατητές και πάλι στο προσκήνιο

Οι προσπάθειες της γνωστής οικογένειας καταπατητών Νάστου, να πάρουν πίσω τμήματα γης, που αξιοποιούνται σήμερα από τους δημότες της Ηλιούπολης, μετά από δικαστικούς αγώνες, ήταν το θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" με το δήμαρχο Ηλιούπολης, Θ. Γεωργάκη,μετά από την περιοδεία τους στις υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μετά τη συνάντηση, δήλωσε στο Ρ: "Η παλιά υπόθεση Νάστου, των καταπατητών της περιοχής της Ανατολικής Αθήνας, έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Γίνονται προσπάθειες να πάρουν πίσω τμήματα γης που αξιοποιούνται από το Δήμο Ηλιούπολης. Είναι γνωστή η αμαρτωλή ιστορία με τα οθωμανικά κιτάπια και είναι γνωστοί οι αγώνες που έδωσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο παρελθόν, με επικεφαλής τον αγωνιστή δήμαρχο Δ. Κιντή.Θεωρούμε, συνέχισε, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθούν ασύδοτοι οι απόγονοι Νάστου. Πιστεύουμε ότι οι δημότες της Ηλιούπολης και της ευρύτερης περιοχής δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά στις προσπάθειες για την καταπάτηση των χώρων, που ήδη αξιοποιούνται από τους ίδιους τους δημότες". Παράλληλα, ο Σπ. Χαλβατζής είπε πως η ΝΑΣ θα θέσει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Εξάλλου, προχτές, στην Εισαγγελία Αθηνών εξετάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της οικογένειας Νάστου κατά του Δήμου Ηλιούπολης για την ανέγερση Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, σε χώρο που διεκδικεί η οικογένεια. Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, κάτοικοι της Ηλιούπολης έκαναν συγκέντρωση, με αίτημα τη δημιουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ