Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στις 5 Απρίλη οι φοιτητικές εκλογές
  • Με τη δράση της Οργάνωσης ενόψει των εκλογών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ασχολήθηκε η 14η Σύνοδος του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Απευθύνει κάλεσμα για την ενίσχυση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας

Στις 5 Απρίλη, μέρα Τετάρτη, θα γίνουν φέτος οι φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων και την εκλογή των αντιπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων. Την απόφαση αυτή πήρε προχτές το Κεντρικό Συμβούλιο τηςΕΦΕΕ και παράλληλα προγραμμάτισε τη διενέργεια του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου από το οποίο εκλέγεται το ΚΣ της ΕΦΕΕ.

Με τους στόχους και τα καθήκοντα της Οργάνωσης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μπροστά στη μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών ασχολήθηκε η 14η Σύνοδος του ΚΣ της ΚΝΕ που έγινε το προηγούμενο Σάββατο.

Κατά τη συζήτηση, όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της συνόδου, επισημάνθηκε η μεγάλη πολιτική σημασία των εκλογών για την υπεράσπιση και ανάπτυξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, καθώς και το μήνυμα αισιοδοξίας που μπορούν ευρύτερα να στείλουν ενάντια στη συντηρητική πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και το μέλλον των φοιτητών και σπουδαστών.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "η προσπάθεια των ΠΚΣ σήμερα για συνέχιση των αγώνων, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά, κόντρα στο συμβιβασμό και τους συντεχνιασμούς, για ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα σε διάφορες σχολές, που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα δαπανών, υποβάθμισης, επαγγελματικής προοπτικής, δημοκρατίας+ατ αλλά και γενικότερα τα μέτωπα πάλης και αντιπαράθεσης, πρέπει να αναπτυχθούν και είναι ανάγκη να εκφραστούν και στα αποτελέσματα".

Η καταγραφή και ενίσχυση των ΠΚΣ, συνεχίζει η ανακοίνωση, σαν της διαφορετικής και σταθερά ανοδικής δύναμης, η μεγαλύτερη συσπείρωση φοιτητών και σπουδαστών στις κινήσεις αυτές, η ενίσχυση της ίδιας της ΚΝΕ στις σχολές και τις πόλεις της Ελλάδας, μπορούν να σηματοδοτήσουν μια πορεία αγώνα και συλλογικής δράσης για την πολιτική βαθιών αλλαγών στην εκπαίδευση και στη χώρα μας. Είναι η μόνη διέξοδος από τη συντηρητική αναδιάρθρωση που επιβάλλουν στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, τα συμφέροντα και η κυριαρχία του πολυεθνικού κεφαλαίου.

Καταλήγοντας το προεδρείο της συνόδου, τονίζει ότι το Κεντρικό Συμβούλιο θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα με τη στήριξη του Κόμματος, ώστε τα όργανα και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, άμεσα σχεδιάζοντας και ελέγχοντας, να προσανατολιστούν στην κρίσιμη αυτή μάχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ