Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Κυρώσεις στους "ασυνεπείς" μεταποιητές

Κυρώσεις θα επιβάλλονται στο εξής σε όσους μεταποιητές οπωροκηπευτικών δεν εξοφλούν τους παραγωγούς στις προβλεπόμενες προθεσμίες πληρωμής και καταστρατηγούν την ελάχιστη τιμή παραγωγού.

Επειτα από μεγάλη καθυστέρηση κάτω από τις συνεχείς αντιδράσεις των παραγωγών, υπογράφηκε σχετική απόφαση από τα υπουργεία Γεωργίας και Εθνικής Οικονομίας και η οποία θα ισχύσει από την τρέχουσα εμπορική περίοδο. Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν, πέραν των όσων προβλέπονται από το σχετικό κοινοτικό κανονισμό 1558/91 θα επιβάλλονται στους μεταποιητές πρόστιμα μέχρι και το διπλάσιο της αξίας των ποσοτήτων των προϊόντων, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν όσα ορίζονται, καθώς και αποκλεισμό του δικαιώματος ενίσχυσης και του δικαιώματος κατανομής για την περίπτωση της τομάτας, για την επόμενη εμπορική περίοδο. Ειδικότερα για την τομάτα και τα παράγωγά της, ο μεταποιητής θα κατατάσσεται στην κατανομή της μεθεπόμενης περιόδου εμπορίας, στην κατηγορία των νέων μεταποιητών, εφόσον η κατανομή που του αναλογεί είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε ως νέα επιχείρηση.

Για την επιβολή των κυρώσεων συστήνεται πρωτοβάθμια τετραμελής επιτροπή, που θα αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας, στη θέση του προέδρου και με δικαίωμα διπλής ψήφου σε περίπτωση ισοψηφίας και από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων: Μεταποίησης - Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου, Νομοπαρασκευαστικού Εργου και Νομικών Υποθέσων και Οπωροκηπευτικών - Αμπελοοινικών και Βιομηχανικών Προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ