Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητείται επειγόντως προσωπικό!

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο

Αντιμέτωπος με τα προβλήματα και την αγανάκτηση των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) ήρθε χτες, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους χώρους του ΨΝΑ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης. Ιδιαίτερα στα μαγειρεία του Ψυχιατρείου ο βουλευτής του ΚΚΕ δεν προλάβαινε να... ακούσει. "Πρέπει καθημερινά να βγάζουμε 2.500 μερίδες. Κι είμαστε μόνο εφτά μάγειρες. Αν υπολογίσουμε ότι δύο από μας λείπουν καθημερινά, λόγω των ρεπό, είμαστε υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να βγάζουμε όλη τη δουλιά", έλεγαν στο βουλευτή. Επισήμαναν ότι την τελευταία τριετία έχουν φύγει ή έχουν συνταξιοδοτηθεί οχτώ μάγειρες κι από τότε δεν έχει προσληφθεί κανένας. "Αναγκαζόμαστε να ζητάμε βοήθεια από τις καθαρίστριες! Ασε που οι συνθήκες δουλιάς εδώ μέσα είναι απαράδεκτες", τόνιζαν, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι η ποιότητα των φαγητών είναι ακόμα καλή, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων.

Παρόμοια ήταν και η κατάσταση που συνάντησε ο βουλευτής στα πλυντήρια και σιδερωτήρια του νοσοκομείου. Και εκεί η έλλειψη προσωπικού ήταν εμφανής, ενώ αντί για εξαερισμό υπήρχαν δύο τρύπες στο ταβάνι! "Εκλιπαρούμε εδώ και πολύ καιρό να μας φέρουν μια καθαρίστρια. Ακόμα και αυτό το αίτημά μας είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Το αποτέλεσμα είναι παράλληλα με τη δική μας δουλιά να καθαρίζουμε τις τουαλέτες και το χώρο στον οποίο εργαζόμαστε", έλεγαν οι γυναίκες εργαζόμενες στον Σπ. Στριφτάρη. Ο βουλευτής τόνισε στους εργαζόμενους ότι χωρίς πάλη, χωρίς διεκδίκηση και χωρίς προσπάθεια δε γίνεται τίποτα. "Αυτά τα προβλήματα πρέπει να τα λέτε συνεχώς στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, πρέπει να τα βάζετε ως ζητήματα στο σωματείο σας. Μόνο έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει", υπογράμμισε ο Σπ. Στριφτάρης.

Νωρίτερα ο βουλευτής είχε συνάντηση με την πρόεδρο του ΨΝΑ Κατερίνα Αποστόλου και τον αντιπρόεδρο Σπ. Λαδά. Και οι δύο παραδέχτηκαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο είναι η έλλειψη προσωπικού. "Είναι γεγονός ότι και μετά τις 94 προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν, θα εξακολουθήσει να υπάρχει το πρόβλημα. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα 250 άτομα, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες ανάγκες", είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ