Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Σταθερά στο δρόμο της ταξικής πάλης

Η Προγραμματική Διακήρυξη της παράταξης για το 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο αρχίζει σήμερα στην Αθήνα

Καθώς σήμερα στην Αθήνα αρχίζει το 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων της Συνομοσπονδίας, η παράταξη των ταξικών δυνάμεων, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, έδωσε στη δημοσιότητα την Προγραμματική της Διακήρυξη.

Στη Διακήρυξη μεταξύ άλλων σημειώνεται η χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης εξαιτίας της πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου. Αποτιμώντας το ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ η παράταξη σημειώνει: «Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ακολουθώντας τη λογική ότι η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης της κοινωνίας, κατρακύλησαν ακόμη περισσότερο στον κατήφορο της ταξικής συνεργασίας και της υποταγής, έχοντας σ' αυτή την πορεία πιστό σύμμαχο στο προεδρείο και τη διοίκηση της ΓΣΕΕ την "Αυτόνομη Παρέμβαση", που ανεξάρτητα από τους καιροσκοπισμούς κινείται στη βασική κατεύθυνση της στρατηγικής των στημένων "κοινωνικών διαλόγων". Τα υποτιθέμενα "διεκδικητικά τους πλαίσια" δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, αλλά είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κεφαλαίου και υπηρετούν την κερδοφορία του».

Πρωτοπόρα η δράση του ΠΑΜΕ

Για την πλούσια αγωνιστική δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ η ΔΑΣ υπογραμμίζει: «Ολα αυτά τα χρόνια το ΠΑΜΕ οργάνωσε και στήριξε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις με μεγάλη επιτυχία, ακόμα και όταν οι άλλες δυνάμεις που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ ήταν στην αντίπερα όχθη και υπονόμευαν με κάθε τρόπο. Το ΠΑΜΕ οργάνωσε και στήριξε εκατοντάδες κλαδικές και άλλες εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Αξιοποίησε στη δράση όλες τις μορφές αγώνα.

Δυνάμωσε την καθημερινή παρουσία των στελεχών, των δυνάμεών του, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στους χώρους δουλιάς. Κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος, ως βασικό όπλο της τάξης μας για τη σύγκρουση και την ανατροπή των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών. Μόχθησε να οργανώσει την παρέμβαση και δράση του πρωτοβάθμιου σωματείου. Δυνάμωσε τους δεσμούς του με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά, και τις αγωνιστικές τους συσπειρώσεις. Αντιπάλεψε τη μοιρολατρία, τη λογική του "εφικτού" και την υποταγή της τάξης μας στους μονόδρομους της ΕΕ του κεφαλαίου.

Διαμόρφωσε πλαίσιο αιτημάτων για τα προβλήματα της εργατικής τάξης με αιτήματα που υπηρετούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες της. Με τη δράση του αυτή το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κατάφερε να δυσκολέψει την εφαρμογή των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών, και σε ορισμένες περιπτώσεις να αποκρούσει την υλοποίησή τους».

Αγώνας με προοπτική

Τέλος, η ΔΑΣ, καταθέτοντας τους στόχους δράσης, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η ουσιαστική βελτίωση της ζωής της εργατικής τάξης, η ικανοποίηση των αναγκών της απαιτεί πάλη με προοπτική, απαιτεί ριζικές πολιτικές - κοινωνικές αλλαγές. Γι' αυτό καθημερινά χρειάζεται να δυναμώνει η οργάνωση και η ταξική ενότητα, να μαζικοποιείται ο αγώνας, να αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης. Διέξοδος και προοπτική θα δοθεί με την ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Με την ενίσχυση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που χτυπιούνται από την πολιτική του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ