Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σερβικές αντιδράσεις για ... «ανεξαρτητοποίηση»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Το Βελιγράδι δεν έχει «στρατιωτικά σχέδια στα σκαριά» για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δε θα κάνει καμία υποχώρηση στην κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, σημείωσε χτες ο Σέρβος Πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, στη διάρκεια συνέντευξής του στη ρωσική εφημερίδα «Νόβι Ιζβέστιγια».

«Δεν επιθυμούμε να εξουσιάζουμε την πολιτική και οικονομική ζωή στο Κόσσοβο, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το διαχωρισμό της χώρας, επειδή οι Αλβανοί της περιοχής θέλουν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τάντιτς. Σε άλλο σημείο, και παρά την κατηγορηματική στάση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάρτι Αχτισαάρι, πως οι «διαπραγματεύσεις» της Βιέννης έχουν τελειώσει οριστικά, ο Τάντιτς είδε περιθώρια περαιτέρω συνομιλιών...

Σε άλλο μήκος κύματος ήταν η χτεσινή συνέντευξη του Κοσσοβάρου Αλβανού πρωθυπουργού Αγκίμ Τσέκου για το καθεστώς της περιοχής στην κροατική εφημερίδα «Βιέσνικ». Προέβλεψε ότι μέχρι τα τέλη Μάη, η περιοχή θα έχει αποκτήσει ανεξαρτησία. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία δε θα θέσει «βέτο» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, «οι διαφωνίες της Ρωσίας στο σχέδιο Αχτισαάρι σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των στρατηγικών της συμφερόντων και τις επιδιώξεις της να καταστεί ισχυρός παράγοντας στη διεθνή πολιτική σκηνή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ