Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
17η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΝ
Αισιοδοξία για ενδυνάμωση του νεολαιίστικου κινήματος διεθνώς

Το προεδρείο της Συνέλευσης της ΠΟΔΝ στο Ανόι
Το προεδρείο της Συνέλευσης της ΠΟΔΝ στο Ανόι
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 17ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Μάρτη, στο Ανόι του Βιετνάμ, με σύνθημα «Ας δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και την εκμετάλλευση, για ειρήνη, αλληλεγγύη και κοινωνική αλλαγή».

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 59 οργανώσεις μέλη της ΠΟΔΝ από όλο τον κόσμο, ενώ παραβρέθηκαν και 17 φιλικές οργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Σημαντικό στοιχείο της Συνέλευσης αποτέλεσε η ενισχυμένη πολιτική συζήτηση κατά τη διάρκεια των εργασιών της, γεγονός που αντανακλά την άνοδο των αγώνων της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την ενδυνάμωση και τη δράση πολλών οργανώσεων - μελών της Ομοσπονδίας σε μια σειρά χώρες.

Την Τρίτη 13 Μάρτη, η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου 35μελούς Γενικού Συμβουλίου. Στην πρώτη του συνεδρίαση που ακολούθησε αμέσως μετά, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ ανέδειξε το νέο Συντονιστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Στη θέση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΔΝ επανεκλέχτηκαν ομόφωνα η ΚΝ Πορτογαλίας και η Ενωση Νέων Κομμουνιστών Κούβας, αντίστοιχα.

Η ΚΝΕ, η οποία εκπροσωπήθηκε στη Γενική Συνέλευση από τον Κώστα Παπαδάκη και το Γιώργο Ελταχήρ, μέλη του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης, επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για ενδυνάμωση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα της νεολαίας σε όλο τον κόσμο. Τη σταθερή συνεισφορά της ΚΝΕ στον αγώνα αυτό επιβεβαίωσε η επανεκλογή της στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ και στη θέση του αντιπροέδρου της Περιφέρειας Ευρώπης και Βορείου Αμερικής (CENA) της Ομοσπονδίας.

Εκτός από τη Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ, το Ανόι φιλοξένησε χτες και την πρώτη Διεθνή Συμβουλευτική Συνάντηση για το 17ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών. Με πολύτιμο εφόδιο την επιτυχία του 16ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ στο Καράκας της Βενεζουέλας, οι Οργανώσεις που συμμετείχαν στη Συνάντηση συζήτησαν και συμφώνησαν να πάρουν στα 2 χρόνια που απομένουν μέχρι το επόμενο Φεστιβάλ όλα τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας.

Χτες επίσης, τα μέλη των αντιπροσωπειών των Οργανώσεων Νεολαίας που βρέθηκαν στο Βιετνάμ, πήραν μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με κορυφαία στελέχη του ΚΚ Βιετνάμ και της ΚΝ «Χο Τσι Μινχ», σχετικά με την πορεία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στο Βιετνάμ. Προχτές, είχε προηγηθεί συνάντηση των αντιπροσωπειών με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, γεγονός που προβλήθηκε εκτενώς από τον Τύπο της χώρας, όπως και όλη η Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ