Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συμβουλές ... εκπρόθεσμες

Να ...προσέχουν το δανεισμό και τις πιστωτικές κάρτες «συνέστησε» χτες από τη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ναι, ο Ν. Γκαργκάνας, που σε κάθε ευκαιρία - όπως ακριβώς και όλοι οι τραπεζίτες - φροντίζει για την επέκταση των τραπεζών. Αυτός που ισχυρίζεται πως ο δανεισμός στην Ελλάδα δεν εμπνέει ανησυχία, επειδή είναι (ακόμη) χαμηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Σε απλά λόγια, αυτό σημαίνει υπάρχουν ακόμη περιθώρια για παραπέρα αύξηση του δανεισμού στα ήδη υπερδανεισμένα λαϊκά νοικοκυριά.

Βέβαια, ο κ. διοικητής άριστα γνωρίζει πως η τέτοια εξέλιξη είναι νομοτελειακή στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού. Αυτή είναι η πολιτική που υπηρετεί πιστά και ο ίδιος, με αποτέλεσμα ο δανεισμός των νοικοκυριών της χώρας να έχει εκτιναχτεί κοντά στα 90 δισ. ευρώ, πάνω από το 44% του ΑΕΠ.

Το να «νίπτει τα χείρας του» εκ των υστέρων, με δήθεν «συμβουλές» στους καταληστευόμενους δανειολήπτες, είναι βέβαιο ότι δεν αποτελεί «άλλοθι» της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ