Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Η στρατηγική ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην προώθηση της αντεργατικής πολιτικής και η συναντίληψή τους ως προς τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να παίξει η ΓΣΕΕ σ' αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά της σαν «κοινωνικός εταίρος», ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των ομιλιών του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου στη χτεσινή, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Καθένας για λογαριασμό του κόμματός του παρουσίασε την αντιλαϊκή ατζέντα για το επόμενο διάστημα, πασχίζοντας να πείσουν για επουσιώδεις διαφορές σε ζητήματα διαχείρισης.

Εκεί ωστόσο που δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας, ήταν το ζήτημα της ευθύνης που αναγνωρίζουν ότι έχει η ΓΣΕΕ απέναντι στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας, μέσα από τη διατήρηση της «κοινωνικής ειρήνης» και την ενίσχυση του «κοινωνικού διαλόγου». Σ' αυτή την κατεύθυνση και η δυο κάλεσαν για ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή της ΓΣΕΕ στα αντεργατικά τους σχέδια.

Μόνη ξεκάθαρη φωνή αντίστασης ήταν αυτή του ΚΚΕ, όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπό του, Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που μίλησε εκ μέρους του Κόμματος στο Συνέδριο. Αναδεικνύοντας τις ευθύνες του δικομματισμού και των εκπροσώπων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα για την κατάσταση την οποία βιώνει σήμερα η εργατική τάξη, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα εντείνει τις προσπάθειές του ώστε να ενισχυθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ