Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φοβούνται τις φοιτητικές εκλογές

Για τρίτη φορά μαζεύτηκαν προχτές - μετά από κάλεσμα της ΠΚΣ - οι παρατάξεις του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ, προκειμένου να καθορίσουν ημερομηνία για τις φετινές φοιτητικές εκλογές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η ΠΑΣΠ μποϊκοτάροντας τη συνεδρίαση δεν προσήλθε, ενώ η ΔΑΠ κωλυσιεργούσε. Φαίνεται πια καθαρά ο φόβος που έχουν προκαλέσει οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των φοιτητών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προσπαθούν να καθυστερήσουν τις φοιτητικές εκλογές, ώστε η διαδικασία να αποκοπεί από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις.

Γιατί, αν οριστούν άμεσα φοιτητικές εκλογές, η χροιά και το περιεχόμενό τους θα είναι άρρηκτα δεμένα με τη διαπάλη που αναπτύσσεται στα αμφιθέατρα, με τα αιτήματα και τις ανάγκες των φοιτητών που βρίσκονται σταθερά στο προσκήνιο. Και φοβούνται ότι η αντιπαράθεση με την κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική θα αποτυπωθεί και στο συσχετισμό δύναμης, ότι οι φοιτητές θα στείλουν και στις εκλογές το μήνυμα καταδίκης που μήνες τώρα στέλνουν στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ: Δε θα περάσει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ