Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με πείσμα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Κλίμα συνέχισης των κινητοποιήσεων, με κυρίαρχο το σύνθημα «Ο νόμος πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί, θα καταργηθεί», επικρατεί στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Ηδη, στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις των σπουδαστικών συλλόγων του Λεκανοπεδίου, οι σπουδαστές ανανέωσαν τις αποφάσεις τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, σε 7 από τους 8 σπουδαστικούς συλλόγους σε Αθήνα και Πειραιά, υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία το πλαίσιο που στηρίζει η Πανσπουδαστική Κ.Σ., το αγωνιστικό πλαίσιο του Συντονιστικού Σπουδαστικών Συλλόγων.

Στις συνελεύσεις των συλλόγων των ΤΕΙ, η ΔΑΠ δε συμμετέχει, καθώς οι προτάσεις της καταψηφίστηκαν πανηγυρικά σε όσες γενικές συνελεύσεις είχε κατέβει. Στη συνείδηση των σπουδαστών δεν έχει θέση η λογική που πλασάρει η ΔΑΠ στα ΤΕΙ, ότι είναι «αυτοκαταστροφικό» να κλείνουν οι σχολές, ότι ο νόμος μπορεί να έχει και άσχημα στοιχεία αλλά δεν είναι... λόγος αυτός για καταλήψεις!

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια της ΠΑΣΠ να αθωώσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, να στρέψει την αντίδραση των σπουδαστών σε στενά αντικυβερνητικά αιτήματα, απαλείφοντας από τα πλαίσιά της οποιαδήποτε αιχμή στο ΠΑΣΟΚ. Στη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων καταψηφίζεται η λογική της ΠΑΣΠ, που πλασάρει επιχειρήματα του τύπου: Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την αναθεώρηση του άρθρου 16, διαφωνεί με την αναθεώρηση, αν γίνει κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο - πλαίσιο... Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Πειραιά, 185 σπουδαστές υπερψήφισαν το πλαίσιο του Συντονιστικού, ενώ το πλαίσιο της ΠΑΣΠ στηρίχτηκε από 48 σπουδαστές και των ΕΑΑΚ - ΔΙΚΤΥΟ από 37.

Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ), οι σπουδαστές με μεγάλη πλειοψηφία στήριξαν το πλαίσιο της ΠΚΣ, καταψηφίζοντας τις προτάσεις των ΕΑΑΚ, που ζητούσαν να δίνει την ειδίκευση ο εργοδότης (δηλαδή ο απόφοιτος, χωρίς επιστημονική ειδίκευση, να είναι σε ακόμα μεγαλύτερη ομηρία από τον εργοδότη του) και για ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο (δηλαδή πτυχίο - σούπα, χωρίς αντίκρισμα, επιστημονικό αντικείμενο και αξία). Οπως χαρακτηριστικά είπαν στη συνέλευση της ΣΓΤΚΣ, η φωτογραφία δεν είναι επιστημονικό αντικείμενο αλλά πρέπει να δίνει πτυχίο...

Οι αγωνιστικές αποφάσεις των σπουδαστών δε μένουν στα αμφιθέατρα. Οι σπουδαστές βγάζουν καθημερινά τον αγώνα τους έξω από τις σχολές, ενημερώνουν και κουβεντιάζουν με τους εργαζόμενους, προγραμματίζουν πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες.

Μόνο τις τελευταίες δέκα μέρες, οι σπουδαστικοί σύλλογοι του Λεκανοπεδίου, με κάλεσμα και του Συντονιστικού, προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς της Θηβών και της Καβάλας, ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους σε κεντρικούς δρόμους γύρω από τα ΤΕΙ, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού «Ειρήνη» των ΗΣΑΠ, έκαναν εξορμήσεις σε κεντρικό κινηματογράφο, διοργάνωσαν συναυλίες στο χώρο των ΤΕΙ... Και το πρόγραμμα ανανεώνεται και εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες πρωτοβουλίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ