Τετάρτη 21 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαζί σας είμαστε, παιδιά...

Από τη Λ. Αθηνών

Eurokinissi

Από τη Λ. Αθηνών
Είναι 12 μήνες στο δρόμο και χτες φοιτητές και σπουδαστές αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο δρόμων και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς.

Με σύνθημα «ο νόμος έκτρωμα δε θα περάσει. Ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών», σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας, έκλεισαν για πάνω από μία ώρα τη λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος του Ιδρύματος. Ο παλμός, η ζωντάνια και η δυναμικότητα έδειξαν πως οι φοιτητές δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους, για μια Παιδεία υπέρ των λαϊκών αναγκών. Αυτό δήλωσαν και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εξεταστική και απαιτώντας να μη χαθεί το εξάμηνο.

Εξόρμηση ενημέρωσης ενάντια στο νόμο - πλαίσιο έκαναν χτες το μεσημέρι φοιτητές από τη Νομική στον ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου). Μάλιστα, οι φύλακες του ιδιωτικοποιημένου ΟΤΕ, μετά από εντολή της διεύθυνσης, απαγόρευσαν την είσοδο των φοιτητών στους χώρους δουλιάς με το φαιδρό επιχείρημα της μη έγκαιρης ενημέρωσης με... σχετικό έγγραφο! Παρ' όλα αυτά οι φοιτητές μοίρασαν την απόφαση του συλλόγου τους στους εργαζόμενους της επιχείρησης (πολλοί από τους οποίους είναι φοιτητές που δουλεύουν με τρίωρα) και συζήτησαν μαζί τους.

Το μεσημέρι, φοιτητές της Φυσικομαθηματικής βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο THE MALL για «να μιλήσουμε με τον κόσμο για τα μέτρα που έρχονται να βάλουν στο σβέρκο της λαϊκής οικογένειας. Ποιοι έχουν συμφέρον απ' αυτά; Οχι εμείς πάντως»... Μάταια έσπευσαν σεκιουριτάδες και διευθυντάδες να κάνουν τις «απαραίτητες συστάσεις και παρακλήσεις», προκειμένου να εμποδίσουν την εξόρμηση, «να μην υπάρξει καμιά δυσλειτουργία» και «ξυπνήσει» κανένας παραπάνω. Την ίδια στιγμή ακούγεται κάποιος να λέει: «Μαζί σας είμαστε παιδιά. Κρατάτε γερά». Και αυτό είναι άλλη μια νίκη που μετράει το φοιτητικό κίνημα: «Ο νόμος τους δε νομιμοποιείται στη συνείδηση του λαού».


Μοιράζοντας ανακοινώσεις στο THE MALL
Μοιράζοντας ανακοινώσεις στο THE MALL

Μιλώντας με εργαζόμενους στον ΟΤΕ
Μιλώντας με εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ