Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ένα δικομματικό καυγά εντυπώσεων - με βάση τη σκανδαλολογία των ημερών - μετέτρεψαν χτες Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Παράλληλα, ανησυχία και ερωτήματα προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» του πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή σε οποιαδήποτε αντίδραση απέναντι σε αντιλαϊκούς νόμους, με αφορμή τον νόμο - πλαίσιο για την Παιδεία.

«Οποιο κόμμα και να είναι στην κυβέρνηση, η ίδια τάξη εξουσιάζει», τόνισε σχολιάζοντας τη δικομματική αντιπαράθεση η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «η ταξική εκμετάλλευση διευρύνεται». Μάλιστα, τόνισε ότι εφεξής και μέχρι τις εκλογές «ο ελληνικός λαός θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης, όχι ανούσιας, όχι αποπροσανατολιστικής αλλά κυριολεκτικά δηλητηριώδους». Αναφορικά με την πρωθυπουργική θέση για τις κινητοποιήσεις, η Αλ. Παπαρήγα αναρωτήθηκε «πού το πάτε;», θέτοντας το ερώτημα αυτό στην κυβέρνηση.

Οσον αφορά στην οικονομία ο Κώστας Καραμανλής παρουσίασε τα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου ως «μέτρα ανάπτυξης», ενώ χαρακτήρισε επιτυχία τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του, Γιώργος Παπανδρέου, απαίτησε την άμεση προκήρυξη εκλογών, ενώ έσπευσε να συμφωνήσει στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος ζήτησε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ