Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Για τις κινητοποιήσεις και την κοινή δράση για μια ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ συναντώνται σήμερα Παρασκευή, 23 του Μάρτη, στις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, καθώς και προοδευτικοί εκπαιδευτικοί από πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Από το ΚΚΕ στις εργασίες θα πάρει μέρος πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ αποτελούμενη από: την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ, και τα μέλη της ΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτή, υπεύθυνη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και Ελένη Μηλιαρονικολάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι εμπειρίες από τους αγώνες, οι προτάσεις και τα μέτωπα πάλης, καθώς και η κοινή δράση των κομμουνιστών, των κινημάτων στο χώρο της εκπαίδευσης, του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που γενικεύονται σ' όλη την Ευρώπη. Μια κοινή έκκληση των κομμάτων στην κατεύθυνση αυτή, στη διεύθυνση http://edu4all.kke.gr, βρήκε ήδη τη θετική ανταπόκριση εκατοντάδων παραγόντων της εκπαίδευσης.

Η Συνάντηση θα συζητήσει τρόπους για την κλιμάκωση της αντίστασης και νέες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μια ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία προς όφελος των εργαζόμενων, σε αντίθεση με τις επιλογές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ