Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λόγοι αντίστασης και ανατροπής της ΕΕ

«

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ακόμη ότι η ΕΕ κάνει μόνο κακό και πως οι Βρυξέλλες συνωμοτούν για την ταλαιπωρία των Ευρωπαίων πολιτών. Δεν είναι όμως έτσι. Ας θυμηθούμε τα καλά και σε τρεις μέρες ας γιορτάσουμε στην ...υγειά τους»!!!

Αυτός είναι ο τελευταίος από «30 λόγους για να αγαπάμε την Ευρώπη», στους οποίους τα χτεσινά «ΝΕΑ» αφιέρωσαν μια ολόκληρη σελίδα. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε χιλιάδες σελίδες με τους ...χιλιάδες + 30 λόγους για τους οποίους η ιμπεριαλιστική Ευρωένωση πρέπει να καταργηθεί.

Λόγοι απείρως σοβαρότεροι απ' αυτούς που συμφώνως με τα «ΝΕΑ» καθιστούν την ΕΕ ...ευρωτεύσιμη. Κάποιους θα μπορούσαμε να τους επικαλεστούμε απ' την ανάποδη, που είναι και η κανονική τους όψη. Γιατί π.χ. η εφημερίδα είδε στη Συνθήκη Σένγκεν ένα μηχανισμό που «επιτρέπει στους Ευρωπαίους να διασχίζουν τα εσωτερικά σύνορα χωρίς την επίδειξη διαβατηρίων». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κολοσσιαίων διαστάσεων φακέλωμα των Ευρωπαίων εργαζομένων...

Δεν ξέρουμε πόσους έπεισαν τα «ΝΕΑ» ότι η δημοκρατία ανθεί, ότι χώρες όπως η Ελλάδα ευημερούν, ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, ζούμε σε έναν παράδεισο. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και συντίθεται από:

  • Ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, καθηλωμένα εισοδήματα στη θέση που τα ήθελαν τα κάθε φορά κριτήρια των συμφώνων σταθερότητας, σύγκλισης κ.ο.κ. Εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Υπερχρέωση των νοικοκυριών στα «ευαγή» τραπεζικά ιδρύματα.
  • Ραγδαία αύξηση της ανεργίας, αλλά και των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Σταδιακή αφαίρεση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων (διευθέτηση εργάσιμου χρόνου, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων κ.λπ.). Οξυνση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς.
  • «Κοινή Αγροτική Πολιτική», που οδηγεί σε μαζικό ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες.
  • Καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που επιβάλλουν εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση κρίσιμων για την ποιότητα ζωής της λαϊκής - εργατικής οικογένειας τομέων όπως η Υγεία και η Παιδεία, κατά τις επιταγές του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας κ.λπ.
  • Σωρεία τρομομέτρων, που ανέτρεψαν δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες.
  • Συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής και αγορών. Ελληνικά στρατεύματα πάτησαν το χώμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν. Ελληνικά εδάφη χρησιμοποιήθηκαν για τη διευκόλυνσή τους.

Λίγοι μόνο από τους λόγους για τους οποίους μας κάνουν να προβάλουμε την ανάγκη ανατροπής ενός οικοδομήματος στο πλαίσιο του οποίου μόνο τα κέρδη των μονοπωλίων ευημερούν. Ας μας συγχωρήσουν όσοι θεωρούν ότι αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στην «καριέρα επαγγελματιών», στα «κοινά προγράμματα ξένων γλωσσών», στα «διπλώματα οδήγησης» και στο ότι «τα εστιατόρια των χωρών - μελών έγιναν περισσότερο κοσμοπολίτικα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ