Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΚΑΛΟ; «Κάθε μέρα που περνάει, το σκάνδαλο με τα ομόλογα φουσκώνει. Νέα στοιχεία το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως αλλά ουδείς γνωρίζει τι περιμένουν οι κυβερνώντες για να αποφασίσουν να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΜΕΝΟ: «Από τη μια πλευρά λοιπόν ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος λέει ότι και αν δεν είναι, θα έπρεπε να είναι παράνομες τέτοιες επενδύσεις και από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά πουλάει τέτοια προϊόντα στα Ταμεία. Δε γνώριζαν πού τα πουλούσαν; Ακούγεται μόνο ως αστείο. Γιατί όμως τότε δε σταματούσαν τις διοικήσεις των Ταμείων; Και μάλιστα όταν γνώριζαν ότι τα κεφάλαια προέρχονται από το τμήμα εκείνο των αποθεματικών που υποτίθεται ότι πάει σε ασφαλείς τοποθετήσεις» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ)

ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ ΕΙΣΦΟΡΕΣ... «τι είναι αυτά τα ομόλογα (...) πρόκειται για μια "σύμβαση" για να δανειστεί το Δημόσιο από τα Ταμεία χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει (...) τελικός αποδέκτης των κρυφών ομολόγων είναι τα ταμεία, αλλά το υπουργείο οικονομικών δεν απευθύνεται αμέσως σ' αυτά (...) επιλέγει μια αδιαφανή και πολυδαίδαλη διαδικασία, στην οποία εμπλέκονται διάφοροι μεσολαβητές που προσθέτουν στην τιμή της αγοράς τις δικές τους προμήθειες. Ετσι, για παράδειγμα, ένα ομόλογο αξίας 100 ευρώ, το υπουργείο το πουλά στον ξένο ανάδοχο 93 ευρώ για να το κάνει ελκυστικό, αλλά αυτό τελικά πληρώνεται από το Ταμείο - αποδέκτη ως και 112 ευρώ (...) εξυπηρετούνται αφ' ενός διάφοροι "θεσμικοί" του εξωτερικού, το δημόσιο εισπράττει αυτά που θέλει, οι μεσολαβητές κερδίζουν μερικά εκατομμύρια και τα Ταμεία πληρώνουν τα φθηνά ακριβά χωρίς καμία προσδοκία κέρδους αφού τα ομόλογα αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ