Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βάζουμε πλώρη για την 1η του Μάη

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στη χτεσινή συγκέντρωση της Αθήνας

Η σημερινή μας απεργία είναι απάντηση στους εργοδότες «που στις διαπραγματεύσεις απαντάνε με αυξήσεις κοροϊδίας», τόνισε ο Κ. Χατζάρας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, από το βήμα της συγκέντρωσης. Είναι απάντηση στην ΕΕ, την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που προωθούν και στηρίζουν νέες αντιδραστικές αλλαγές για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, πρόσθεσε και τόνισε την ανάγκη καταδίκης και της τακτικής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που είναι πέρα για πέρα επιζήμια για την εργατική τάξη.

Καλούμε, συνέχισε, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες να συσπειρωθούν στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν μαζί με τα παιδιά τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας. Καταλήγοντας, τόνισε: Συνεχίζουμε με κλαδικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση της δράσης μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, ώστε η απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την 1η Μάη να γίνουν η βάση μιας μεγάλης κινητοποίησης όλων των δυνάμεών μας.

Το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται εδώ που χτυπάει η καρδιά των εργατών, του ταξικού κινήματος, γιατί ήταν και είναι στήριγμα για μας, είπε στο χαιρετισμό του ο Ορ. Παπαγιαννόπουλος, φοιτητής Παντείου. Η απάντηση με τις δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι καθήκον για κάθε εργάτη και υπάλληλο, σημείωσε ο Θ. Πέππας, εργαζόμενος στη Νομαρχία Πειραιά. Από αυτό το βήμα χαιρετίζουμε τις χιλιάδες γυναίκες, που περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της εργοδοτικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας, του αποπροσανατολισμού και μύριων άλλων δυσκολιών, συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, επισήμανε τέλος η Αγγ. Σουλτανιά, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ