Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εσβησαν μηχανές, νέκρωσαν γιαπιά...

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη. Στην κεφαλή οι εργάτες της «ΒΑΛΚΑΝ»

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη. Στην κεφαλή οι εργάτες της «ΒΑΛΚΑΝ»
Κανένας συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχεια, την ακρίβεια, την αφαίρεση δικαιωμάτων διαδήλωσαν μαζικά και αποφασιστικά οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία των ταξικών συνδικάτων και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Εσβησαν μηχανές, νέκρωσαν γιαπιά και εμπορικά καταστήματα, άφησαν τα γραφεία. Πήραν το δρόμο και αντάμωσαν στο ραντεβού του αγώνα.

Οικοδόμοι, εμποροϋπάλληλοι, κλωστοϋφαντουργοί, καπνεργάτες, δερματεργάτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στο φάρμακο και στις κλινικές, συνταξιούχοι του ΙΚΑ, εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά, οι απολυμένοι της «ΗΛΙΟΦΙΝ», δεκάδων άλλων σωματείων στο ίδιο μετερίζι. Μπροστά οι εργαζόμενοι της «ΒΑΛΚΑΝ», που παλεύουν να μην κλείσει το εργοστάσιο και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ, που αγωνίζονται διεκδικώντας να υπογράψουν ΣΣΕ.

Ξεκαθάρισαν όλοι μαζί: Καμία συνθηκολόγηση με κόμματα και συνδικαλιστές που ονοματίζουν «ανταγωνιστικότητα» τα κέρδη των εργοδοτών, ορκίζονται σ' αυτή και τα υπηρετούν όλοι μαζί. Εκεί στο μέτωπο που χτίζεται στους καθημερινούς αγώνες δήλωσαν «παρών» και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, των ΤΕΙ και οι φοιτητές, που μήνες τώρα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους, παλεύοντας για ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία.


Motion Team

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «ΒΑΛΚΑΝ Εξπόρτ» Γ. Χαχαμίδης, ο Δ. Μπίκας, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ΚΘΒΕ, και ο Γ. Νιβορλής, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ. Κεντρικός ομιλητής ο Β. Ρέβας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, σημείωσε: «Σήμερα δώσαμε μια απάντηση. Συνεχίζουμε στους χώρους δουλιάς. Επόμενος σταθμός η Εργατική Πρωτομαγιά. ΠΑΜΕ μπροστά. Με αγώνες, με θυσία. Ενα είναι το μέλλον μας. Στα χέρια μας και οικονομία και εξουσία». Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ