Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες στα νησιά

Απεργοί με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στη Σάμο
Απεργοί με τις σημαίες του ΠΑΜΕ στη Σάμο
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, από νωρίς το πρωί στήθηκαν απεργιακές επιτροπές, η μάχη της περιφρούρησης δόθηκε με αποφασιστικότητα έξω από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ («Καρφούρ», «Μαρινόπουλος», «Χαλκιαδάκης ΜΑΧ»), εμπορικών καταστημάτων («Χόντος», «Πλαίσιο») κι άλλους τόπους δουλιάς. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πορεύτηκαν μέχρι τα γραφεία της Νομαρχίας όπου κατέθεσαν ψήφισμα. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και τον Αγιο Νικόλαο.

Στη Σάμο οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων έδωσαν αγωνιστικό τόνο στην απεργιακή κινητοποίηση και ταυτόχρονα δυναμική απάντηση σε όσους τις κρατούν απλήρωτες επί 4 μήνες. Ξενοχοδοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, εργαζόμενοι διαφόρων εθνικοτήτων συγκεντρώθηκαν έξω απ' το Εργατικό Κέντρο της πόλης, διαδήλωσαν στην παραλιακή λεωφόρο και κατέληξαν - μεταξύ άλλων - στα τοπικά γραφεία του ΙΚΑ, αναδεικνύοντας την ανάγκη να σημάνει συναγερμός για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην Ικαρία, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, στη Ρόδο, έξω απ' το τοπικό Εργατικό Κέντρο.

Με την υπόσχεση να δυναμώσει η πάλη για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης προς όφελος των εργατών, οι απεργοί της Μυτιλήνης διαδήλωσαν μέσα απ' την Αγορά και κατέληξαν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, μαζί με αγρότες και φοιτητές. Στη συγκέντρωση που έγινε στο λιμάνι της Μύρινας (Λήμνος), μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων του νησιού. Στην πορεία συμμετείχαν κι οι κάτοικοι απ' τα χωριά Πλάκα και Παναγία που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση του ραντάρ.


Από την πορεία στην Αγορά της Μυτιλήνης
Από την πορεία στην Αγορά της Μυτιλήνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ