Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Ανεξίτηλη σφραγίδα στη μάχη των συμβάσεων

Μαζική η χτεσινή συγκέντρωση. Η πορεία πέρασε μπροστά από το ΣΕΒ, στέλνοντας μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση

Από τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Αθήνας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Αθήνας
Η κερδισμένη μάχη της περιφρούρησης από τα χαράματα, τα μηνύματα που έρχονταν όλες τις προηγούμενες μέρες από τους τόπους δουλιάς και οι νέες δυνάμεις που μπήκαν στη μάχη, κηρύσσοντας απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, δεν άφηναν καμιά αμφιβολία πως η χτεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας θα άφηνε τη σφραγίδα της στον απεργιακό αγώνα των ταξικών συνδικάτων για ικανοποιητικές κλαδικές συμβάσεις.

Λίγο πριν τις 11.00, η προσυγκέντρωση της Ομόνοιας είχε ήδη γεμίσει το χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μέσα σε συνθήματα και τραγούδια από τα μεγάφωνα που είχαν ζώσει την οδό Αθηνάς και από το πρωί τόνωναν το αγωνιστικό κλίμα στο κέντρο. Η άφιξη λίγη ώρα αργότερα της προσυγκέντρωσης από την πλατεία Κάνιγγος, πύκνωσε ακόμα περισσότερο την εργατοσύναξη.

Απεργοί εργάτες και υπάλληλοι μετρήθηκαν χτες και βρέθηκαν χιλιάδες. Από τους οκτώ κλάδους που πρωτοστάτησαν στο απεργιακό μέτωπο, τα δεκάδες συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία που αντιπάλεψαν την εργοδοτική τρομοκρατία. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των νέων εργαζομένων, που αναμετρήθηκαν με τις πρόσθετες δυσκολίες και αυτής της μάχης και πήραν θέση στην απεργία. Εκεί και οι φοιτητές, αλλά και σπουδαστές των ΙΕΚ, που συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες με τα ταξικά συνδικάτα, στις κοινές εξορμήσεις που διοργάνωσαν με το Σύλλογό τους.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αντιπροσωπείες του ΔΗΚΚΙ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, της ΟΓΕ, σύσσωμη η γραμματεία της ΔΗΣΕΚ, Σωματεία Συνταξιούχων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων κ.ά.

Καθώς η πορεία αναπτυσσόταν στη Σταδίου και λίγο πριν η κεφαλή της φτάσει στο Σύνταγμα, οι τελευταίοι διαδηλωτές απομακρύνονταν από τα Χαυτεία. Μπροστά οι απεργοί καλλιτέχνες με τα τύμπανα έδιναν ρυθμό στα συνθήματα: «1.300 βασικό μισθό, κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».

Η πορεία ανέβηκε την Ξενοφώντος και στάθηκε έξω από το ΣΕΒ. Το μήνυμα παραδόθηκε: «Το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία, αυτοί μας ξεζουμίζουν και κλέβουν τα ταμεία». Περνώντας μπροστά από τη Βουλή, οι απεργοί κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια και πορεύτηκαν μέχρι την Ομόνοια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα (2020-07-09 00:00:00.0)
Δεύτερη μέρα σήμερα της 48ωρης απεργίας (2017-05-23 00:00:00.0)
Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό! (2011-04-27 00:00:00.0)
Μαζικά, αποφασιστικά, ταξικά! (2009-04-01 00:00:00.0)
Με ορμή μέχρι την τελευταία ώρα (2006-12-12 00:00:00.0)
Απεργεί η Ελλάδα (1998-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ