Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Αυταρχισμός σε βάρος των συμβασιούχων

Σε 12 συλλήψεις εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά προχώρησε χτες η αστυνομία

Σε νέα αστυνομική επιδρομή με δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων στο δήμο Λειβαθούς στην Κεφαλονιά προχώρησαν χτες οι αρχές, με την κατηγορία της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου, ενώ λίγο αργότερα τους άφησαν ελεύθερους. Είχε προηγηθεί ανάλογη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη Τρίτη στο δήμο Ερίσου - με την παρουσία και της δημάρχου Κατερίνας Κουταλά - όταν και συνέλαβε εφτά εργαζόμενους που βρίσκονταν στο δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι στους δύο δήμους αγωνίζονται, αφενός, για να μην απολυθούν καθώς στόχος των δημάρχων είναι η απόλυση αυτών των εργαζομένων που παλαιότερα ήταν συμβασιούχοι κι από τον Οκτώβρη του 2005 διορισμένοι αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση και αφετέρου για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα από τον περασμένο Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νησί (Αργοστολίου, Λειβαθούς, Ελειού Πρόννων, Ερίσσου), σε ειδική σύσκεψη, αποφάσισαν να συντονίσουν από κοινού τη δράση τους με στόχο να ωθήσουν τους εργαζόμενους - συμβασιούχους είτε στη χρόνια άδεια άνευ αποδοχών είτε στην απόλυση.

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενώ αρχικά απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για την πραγματοποίηση απεργίας στο νομό Κεφαλονιάς ενάντια στον αυταρχισμό, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων αποφάσισε 24ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χρήση απροκάλυπτης βίας και τρομοκράτησης των εργαζομένων και σημειώνει πως «η στράτευση της ΤΑ στην υπηρεσία της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας, επιβάλλει την ανάλογη προσαρμογή της όχι μόνο στον τομέα των πολιτικών της επιλογών αλλά και στους τρόπους καταστολής κάθε αντίδρασης των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ