Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργοτάξιο - κάτεργο στον Πειραιά

Περίπου τριάντα αλλοδαποί εργάτες εντοπίστηκαν χτες από το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά να δουλεύουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, για την ανακαίνιση του κτιρίου που ανήκει στο Ταμείο Κατωτέρων Πληρωμάτων Εμπορικού Ναυτικού, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Πάνω από τους εργαζόμενους κρέμονταν εναπομείναντα κομμάτια από τα ταβάνια έτοιμα να πέσουν να τους καταπλακώσουν, οι σκαλωσιές ήταν ακατάλληλες και γενικά κινδύνευαν σε κάθε τους βήμα.

Τα μέλη του Συνδικάτου, όταν επιχείρησαν να επέμβουν, δέχτηκαν και επίθεση από τον Παναγιώτη Βαρελά, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε το γενικό κουμάντο στις εργασίες. Από τους συνδικαλιστές ενημερώθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, ύστερα από παρέμβαση της οποίας κατέφτασαν στο κτίριο επιθεωρητές του ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόληψης Εργατικού Κινδύνου) από τους οποίους εντοπίστηκαν μια σειρά παρανομιών και οι εργασίες κρίθηκαν επικίνδυνες. Ομως η υπόθεση δε σταματάει εδώ. Οπως καταγγέλθηκε από τους εργάτες, δουλεύουν χωρίς ασφάλιση, με χαμηλά μεροκάματα, ενώ τη νύχτα τούς κλείνουν σε κοντέινερ!

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σπύρος Κουλούρης, οι προσπάθειες του Συνδικάτου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες μέχρι να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, που θα εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους ανθρώπινες ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ανθρώπινη διαμονή και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ