Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολλαπλάσια κέρδη

Επιβεβαιώνεται με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο η καταγγελία των εργαζομένων της βιομηχανίας ξύλου «ΒΑΛΚΑΝ Εξπόρτ», πως η απόφαση της εργοδοσίας να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία για τους ιδιοκτήτες της.

Προχτές ανακοινώθηκε από τη «ΒΑΛΚΑΝ Εξπόρτ» πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της για το 2006, ανήλθαν σε 1,474 εκατομμύρια ευρώ και είναι πολλαπλάσια των προηγούμενων ετών. Επίσης, ανακοινώθηκε πως μέσα στο 2007, η εταιρεία θα προσανατολίσει τη δραστηριότητά της στις αγοραπωλησίες ακινήτων, στην κατασκευή και ανάπτυξη αστικών οικοδομών και οικισμών (real estate). Αλλωστε μόνο τα ακίνητα της «ΒΑΛΚΑΝ» να αξιοποιήσει ο ιδιοκτήτης Π. Εμφιετζόγλου, θα κάνει χρυσές δουλιές.

Σ' αυτό το κυνήγι του κέρδους, περισσεύουν οι 49 εργαζόμενοι που απέμειναν να δουλεύουν στο εργοστάσιο. Ετσι ο μεγάλος «εθνικός ευεργέτης» αποφάσισε να τους πετάξει στην ανεργία. Συμμάχους του έχει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας, εξασφαλίζουν ελευθερία κερδών για τους εργοδότες. Για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν την "ελευθερία" της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας εργασιακής και ασφαλιστικής.

Υπάρχει άλλος δρόμος και για τους εργαζόμενους της «ΒΑΛΚΑΝ». Περνά μέσα από την ενίσχυση του Μετώπου πάλης που θα βάλει πλώρη για αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας και ανάπτυξη της οικονομίας με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.


Α.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ