Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ
Απολογισμός συναίνεσης από την πλειοψηφία

Καταψήφισε η «Πανεπιστημονική». Σε ημερίδα για το φάρμακο που προηγήθηκε, μίλησε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Π. Κοσιώνης

Βήμα σε στελέχη της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ, προκειμένου να προπαγανδίσουν την ...αναγκαιότητα των περικοπών και της περιστολής των δαπανών για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, αποτέλεσε ημερίδα για τη φαρμακευτική περίθαλψη που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), στα πλαίσια του ετήσιου τακτικού της συνεδρίου.

Στην ημερίδα ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης και η διοίκηση του ΙΚΑ μίλησαν για «υπερβολική συνταγογραφία» και αναγκαιότητα εξορθολογισμού των δαπανών. Ο Σ. Τσιτουρίδης τόνισε: «Αναζητούνται τρόποι συγκράτησης των δαπανών και υιοθετούνται μέτρα που αφορούν στον συνταγογράφο γιατρό, στον εκτελούντα τη συνταγή φαρμακοποιό, στον ασφαλιστικό οργανισμό που επωμίζεται τη δαπάνη». Κατά τα άλλα, υποσχέθηκε χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα την προκήρυξη 1.500 θέσεων μονίμων γιατρών στο ΙΚΑ, ενώ αυτή τη στιγμή εργάζονται στο ΙΚΑ 6.000 συμβασιούχοι γιατροί. Ακόμα ρύθμιση που «θα» συμπεριληφθεί σε νόμο του υπουργείου για την ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη των συμβασιούχων γιατρών, που όμως δε λύνει το πρόβλημα και δεν αφορά το σύνολο των συμβασιούχων.

«Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και καθήκον του κράτους απέναντι στον απλό Ελληνα πολίτη», επισήμανε, μιλώντας στην ημερίδα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης. «Το ΚΚΕ -τόνισε - είναι υπέρ ενός συστήματος δωρεάν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον ελληνικό λαό. Τα Ταμεία, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τους πόρους και το στόχο που έχουν, πρέπει να έχουν μοναδικό καθήκον το θέμα της σύνταξης. Ο κλάδος υγείας πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο ελληνικό κράτος. Ακόμα να υπάρχει ένας κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής και διάθεσης και εισαγωγής φαρμακευτικών προϊόντων».

Το συνέδριο

Στο συνέδριο, που ολοκληρώθηκε χτες, η Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών του ΙΚΑ καταψήφισε τον απολογισμό δράσης της διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, μαζί με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ Γ, συνειδητά στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αναλώθηκαν σε αποπροσανατολιστικούς διαλόγους, εγκαταλείποντας κάθε έννοια διεκδίκησης και συλλογικής δράσης. Οι συνδικαλιστές της παράταξης κάλεσαν τους γιατρούς του ΙΚΑ να συσπειρωθούν γύρω από την Πανεπιστημονική και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στην ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ