Σάββατο 31 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Πλήρωσαν την εγκατάλειψη και την εμπορευματοποίηση

Εξι ήταν οι θάνατοι παιδιών σε ιδρύματα πρόνοιας και σε δομές της εμπορευματοποιημένης αποασυλοποίησης, επιβεβαιώνοντας με το δραματικό αυτό τρόπο την προσαρμογή στη λογική της ιδιωτικοποίησης και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει το δημόσιο τομέα της Πρόνοιας και δεν προχωράει σε καμία ιδιωτικοποίηση. Είπε δε, ότι ακόμα και στις λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο δίνεται κρατική χρηματοδότηση.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στα Λεχαινά, με τους δύο θανάτους παιδιών, είπε ότι για πρώτη φορά γίνεται ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και στα Λεχαινά και στα άλλα ιδρύματα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κατά τον υφυπουργό Υγείας, τα ιδρύματα ενισχύονται με νέες προσλήψεις προκειμένου να αλλάξει η ποιοτική σύνθεση του προσωπικού.

Η Β. Νικολαΐδου τόνισε στην παρέμβασή της ότι το πρόβλημα στα συγκεκριμένα ιδρύματα είναι χρόνιο και είπε ότι παρά τα λεγόμενα της κυβέρνησης, η τάση ιδιωτικοποίησης προχωράει στην πράξη ενώ τα δημόσια ιδρύματα εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Χαρακτηριστικά, είπε η βουλευτής, στην Πεντέλη για περισσότερα από δέκα χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις τη στιγμή που οι ανάγκες για εξειδικευμένα στελέχη είναι πιεστικές. Παρά το γεγονός, τόνισε, ότι με βάση τα διεθνή στάνταρ ουσιαστικά για κάθε άτομο που νοσηλεύεται, χρειάζεται και ένας νοσηλευτής, στη χώρα μας οι ελλείψεις είναι τραγικές.

Η βουλευτής κατήγγειλε ότι η λειτουργία των ιδιωτικών ιδρυμάτων γίνεται με τα λεφτά των ασφαλισμένων και ζήτησε την άμεση πρόσληψη προσωπικού και τη γενναία οικονομική ενίσχυση της Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ