Κυριακή 1 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάλι χωρίς αγρότες!

Για σήμερα Κυριακή έχει προγραμματιστεί ο «επίσημος γιορτασμός» της επετείου του Κιλελέρ στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Αλλά και φέτος, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα γίνει χωρίς την παρουσία αγροτών! Θα είναι εκεί καμιά δεκαριά «επίσημοι» - κυβερνητικοί, «αντιπολιτευτικοί» και άλλοι τοπικοί παράγοντες, καθώς και οι «καρεκλοκένταυροι» των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων - σε μια τελετή που δεν τιμά, αλλά ντροπιάζει τη μνήμη των αγωνιστών και των μαρτύρων της αγροτικής εξέγερσης.

Αποχή από την «τελετή» δήλωσε και η διοίκηση της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, στην οποία δραστηριοποιούνται οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ, που το παίζανε «αγωνιστές της αγροτιάς» και πρόσφατα, με τις «κινητοποιήσεις» που εξήγγειλαν, αλλά, τελικά, δεν έκαναν, «ξεφτιλίστηκαν» τοπικώς και πανελληνίως. Λέτε να λείψουν επειδή, πράγματι, διαφωνούν με το χαρακτήρα που πήρε η «επίσημη τελετή», όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται; Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, γνωρίζοντας τον «ύπουλο» ρόλο τους κατά του συνεπούς αγροτικού κινήματος.

Βεβαίως, η επέτειος του Κιλελέρ γιορτάστηκε όπως της αρμόζει στις 18 Μάρτη, με το ογκώδες συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΠΑΣΥ. Ενα συλλαλητήριο που ήταν η κορύφωση των τρίμηνων, συνεχών, κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, κι έστειλε το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ