Κυριακή 1 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επί του πιεστηρίου

Ο «Ρ» δημοσιεύει έκτακτα την παρακάτω είδηση που πήραμε μόλις άρχιζε το τύπωμα της εφημερίδας

Σε μια εφ' όλης της ύλης καταδίκη του αντιδραστικού ρόλου της ηγεσίας της Εκκλησίας κατά την Επανάσταση του 1821, του ελληνοϊταλικού πολέμου, της γερμανικής κατοχής, της επτάχρονης δικτατορίας κλπ. προχώρησε χτες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, με αφορμή και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Οι δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου έγιναν κατά τη διάρκεια έκτακτης Συνόδου που συγκάλεσε ο αρχιεπίσκοπος στη Μονή Πετράκη, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια μπροστά στις γιορτές του Πάσχα, ώστε να μη διαταραχτεί η ατμόσφαιρα αγάπης που επιβάλλει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Η έκτακτη αυτή Σύνοδος και οι δηλώσεις προέκυψαν, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Επιφάνιος, μετά από μυστική συνάντηση της πανεπιστημιακού κ. Ρεπούση, στελέχους του ΣΥΝ, η οποία θεωρείται ως κύρια υπεύθυνη για το συγκεκριμένο βιβλίο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η συγγραφική ομάδα ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο να πρωτοστατήσει στον αγώνα μαζί με το ΣΥΝ, ώστε όχι μόνο να μη διορθωθεί ή αποσυρθεί το βιβλίο, αλλά και να εξασφαλιστεί να παραλάβει το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, για την εγκυρότητά του, την παιδαγωγική και επιστημονική αντίληψη που το διέπει, για τους νεοτερισμούς του, έτσι όπως όλα αυτά έχουν κωδικοποιηθεί από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του προέδρου του ΣΥΝ, κ. Αλαβάνου.

Αφού δόθηκαν εκατέρωθεν αμοιβαίες εξηγήσεις για το διχαστικό παρελθόν, ο αρχιεπίσκοπος δεσμεύτηκε να διδάσκεται το βιβλίο αυτό σε όλα τα κατηχητικά της χώρας, αλλά και στις σχολές Θεολογίας. Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του σε όλα τα κανάλια και ραδιόφωνα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, υποσχόμενος ότι κατεβαίνοντας στην Τήνο για την Ανάσταση θα ανάψει λαμπάδα σαν το μπόι του στην Παναγία της Τήνου, για το θαύμα αυτό, ενώ δήλωσε ότι «θα μοιράσει μεγάλο μέρος της σεβαστής περιουσίας του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για να διατεθούν κυρίως στους απογόνους των παιδιών που "συνωστίστηκαν" εκείνη τη μέρα που συνέβη το ατυχές γεγονός στο λιμάνι της Σμύρνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ