Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Δήμος ΑΕ»

Η κοινή επιδίωξη κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, για ολοκληρωτική μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε επιχείρηση, διατυπώθηκε και κατά τη συνάντηση του δημάρχου Αθήνας, Νικ. Κακλαμάνη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να «υλοποιήσει την καταρχήν δέσμευση της - κάτι που στηρίζει και ο κ. Παπανδρέου - για τη δημιουργία της "ΔΗΜΟΣ Α.Ε." στα πλαίσια της ΚΕΔΚΕ. Δηλαδή, η εταιρεία που θα διαχειριστεί τα χρήματα που αναλογούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Δε διανοούμαι ότι ο όποιος Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ μπορεί να συνεχίσει να είναι επαίτης από την όποια κεντρική κυβέρνηση».

Δηλαδή; Οτι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προωθούν - και ο δήμαρχος πιέζει - μια Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία θα διαχειρίζεται, με όρους ΑΕ, τα χρήματα από το Δ΄ ΚΠΣ για την ΤΑ - τα χρήματα, δηλαδή, του ελληνικού λαού. Και, επιπλέον, αντί να διεκδικήσει τα λεφτά που χρωστά το κράτος στην Αυτοδιοίκηση, αντί να απαιτήσει γενναία χρηματοδότηση των δήμων και των νομαρχιών, χαρακτηρίζει ως «επαιτεία» κάθε τέτοιου είδους ενέργεια. Αυτή είναι η Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται «κοντά στα προβλήματα του λαού» - όπως διάφοροι ευρωλάγνοι συχνά ευαγγελίζονται. Κοντά μπορεί να βρίσκεται, οι λύσεις, όμως, που προτείνει είναι πολύ μακριά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ