Σάββατο 7 Απρίλη 2007 - Κυριακή 8 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημόσια, δωρεάν κοινωνική και ιατρική φροντίδα

Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των υπηρεσιών κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας επιβεβαιώνει, και αυτή, το αναγκαίο και επιτακτικό του καλέσματος του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΓ του Κόμματος, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δημιούργησαν και λειτούργησαν αυτό το πρόγραμμα, με σκοπό: Να αποποιηθεί τις ευθύνες του το κράτος για την παροχή ενιαίας, δημόσιας, δωρεάν Υγείας - Πρόνοιας σε όλους τους εργαζόμενους. Να αποπροσανατολίσουν για το ποιος πρέπει να έχει την ευθύνη λειτουργίας και χρηματοδότησης. Να το χρησιμοποιήσουν ως προκάλυμμα για το κλείσιμο άλλων μεγάλων δημόσιων υπηρεσιών Πρόνοιας, όπως το ΠΙΚΠΑ, ο ΕΟΠ κλπ. Να μεταφέρουν τη χρηματοδότηση από το κράτος, που πρέπει να την έχει, στις πλάτες των εργαζομένων, είτε με άμεσες πληρωμές είτε μέσω των δημοτικών τελών. Αναφέρονται επίσης οι τεράστιες ευθύνες των δημάρχων, που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, που ανέλαβαν και συντήρησαν αυτό το πρόγραμμα περιορισμένα, με ελάχιστους πόρους, που και αυτοί δόθηκαν με καθυστέρηση.

Το ΚΚΕ διατυπώνει ξεκάθαρη τη θέση του για μια κοινωνική πολιτική με υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των ηλικιωμένων, των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, με ευθύνη του κράτους.

Οι υπηρεσίες αυτές:

  • Να είναι πλήρως στελεχωμένες από ειδικευμένους στις αντίστοιχες ειδικότητες επιστήμονες, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, που να έχει αποκλειστική εργασία την κάλυψη αυτών των αναγκών, με ενιαία, μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπή μισθό.
  • Να έχουν επαρκή και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
  • Να είναι ενταγμένες, μαζί με το προσωπικό τους, στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στους ΟΤΑ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, να καταδικάσουν και να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μη δείξουν εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ και μέσα στον αγώνα για τα δικαιώματά τους να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων, να δημιουργήσουν το δικό τους μέτωπο πάλης για τη δική τους εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ