Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θράσος απύθμενο

Για να αποκρυφτεί ότι πήγαν να πνίξουν εν ψυχρώ 1.546 ανθρώπους, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης είχε απαγορεύσει χτες ρητά κάθε πρόσβαση των δημοσιογράφων στο υπουργείο! Συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την είσοδο του υπουργείου, στους συντάκτες έγινε τέσσερις φορές ενημέρωση μόνο από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΥΕΝ, ο οποίος έβγαινε στο δρόμο για να μιλήσει. Και, βέβαια, το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που έκανε ήταν εντελώς τυποποιημένο και ραμμένο στα μέτρα του ΥΕΝ, αφού έλεγε διαρκώς ότι όλα «εξελίσσονται φυσιολογικά»!

Το ίδιο βιολί συνεχίστηκε και μέχρι αργά το βράδυ, καθώς τα επιτελεία, με πρώτο τον υπουργό ΕΝ, αφού επιβεβαίωσαν ότι κανείς δεν είχε πνιγεί, έσπευσαν να πουν ότι ήταν επιλογή τους και όχι αδυναμία το να γίνει με αργούς ρυθμούς η εκκένωση του πλοίου για να μην τραυματιστεί κανείς (!), ενώ ο προβλεπόμενος χρόνος είναι 30 λεπτά. Το ότι βέβαια το παραπαίδι των εφοπλιστών θα έσπευδε να καλύψει τα αφεντικά του και να καλύψει τη γύμνια των μηχανισμών διάσωσης ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο.

Αυτό, ωστόσο, απέχει πολύ από το να τολμάς να κάνεις το άσπρο - μαύρο και να φτάνεις στο σημείο ακόμα και να χαρακτηρίζεις ...«διαφήμιση» για τον τουρισμό της χώρας το γεγονός ότι εκατοντάδες επιβάτες είδαν χτες το χάρο με τα μάτια τους λίγα μέτρα μακριά από τις ακτές της Σαντορίνης. Αυτή ήταν λίγο έως πολύ η πρώτη δήλωση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων όπου παρενέβη.

Και προσπάθησε να δικαιολογήσει το συμπέρασμά του λέγοντας ότι σε μια χώρα με πολλά νησιά, τέτοια «ατυχήματα» είναι αναμενόμενα. Κατά συνέπεια, είπε ο υπουργός, αυτό που μετράει είναι να μπορεί ο τουρίστας να αισθάνεται ασφαλής ότι θα σωθεί αν συμβεί κάποιο ναυτικό ατύχημα! Πρόκληση; Οχι μόνο. Κυνική ομολογία ότι στη θάλασσα κουμάντο κάνουν οι εφοπλιστές. Και ότι το κράτος απλά έρχεται από πίσω να σκουπίσει τις «λαδιές» τους, οι οποίες μπορεί να μεταφράζονται ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Οπως με το «Σάμινα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ