Παρασκευή 6 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Ανέλαβαν την υπεράσπιση των εργολάβων

Με απύθμενο θράσος στρέφονται κατά της ΕΣΑΚ-Σ, σαν γνήσιοι στυλοβάτες της πολιτικής που εκχωρεί στους ιδιώτες υπηρεσίες των νοσοκομείων

Το ρόλο τους σαν «Δούρειος Ιππος» του ενωτικού αγώνα των καθαριστριών στο ιδιωτικό συνεργείο και των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» επιβεβαιώνουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ στο νοσοκομείο, με τη συντονισμένη επίθεση σε βάρος της παράταξης «ΕΣΑΚ-Συνεργαζόμενοι».

Την περασμένη Τρίτη, την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η μάχη για την επαναπρόσληψη των 10 καθαριστριών που ο εργολάβος απέλυσε επειδή απέργησαν στις 29 του Μάρτη, ο ΣΕΝΕ - στον οποίο έγιναν εκλογές τελευταία - με πρωτοβουλία του πλειοψηφούντος συμβούλου Ηλία Σιώρα, ανέλαβε ομόφωνα την πολιτική δέσμευση να εγγράψει στο σωματείο όλους τους εργαζόμενους -συμπεριλαμβανομένων και των καθαριστριών- στο χώρο του νοσοκομείου, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης και προς αυτή την κατεύθυνση να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Για τη δέσμευση αυτή συναποφάσισαν πέντε σύμβουλοι της ΕΣΑΚ-Σ, δύο της ΠΑΣΚΕ, ένας της ΔΑΚΕ και δύο της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Δηλαδή οι 10 παρόντες από τους 13 νεοκλεγέντες συμβούλους, ενώ υπήρξε και σχετική ανακοίνωση του ΣΕΝΕ.

Προχτές η ΔΑΚΕ και χτες ΠΑΣΚΕ κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις για να καταγγείλουν την ΕΣΑΚ! Η ΔΑΚΕ καλεί την ΕΣΑΚ να απαντήσει για τυπικά διαδικαστικά ζητήματα για τη λειτουργία του ΔΣ του ΣΕΝΕ -όπως πότε συγκροτήθηκε σε σώμα, ποιοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση κλπ- αγνοώντας ότι η δέσμευση της εγγραφής στο ΣΕΝΕ ήταν πολιτική. Και με θράσος που επί της ουσίας στρέφεται σε βάρος των ίδιων των εργαζόμενων και του αγώνα τους, χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους της ΕΣΑΚ «εργατοπατέρες που κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους των ιδιωτικών συνεργείων, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση»!

Με το ίδιο σκεπτικό και παραλλάσσοντας τη φρασεολογία η ΠΑΣΚΕ καταγγέλλει την ΕΣΑΚ ότι παραχάραξε τη βούληση του ΣΕΝΕ, καθώς -όπως υποστηρίζει- η «ομοφωνία αναφέρεται στην πολιτική δέσμευση και τη συμπαράσταση των παρατάξεων στον αγώνα των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία, που είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση των απολύσεων».

Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ, υποταγμένες στη λογική της ανταγωνιστικότητας, αφήνουν στο απυρόβλητο την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας -πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- και βάλλουν ευθέως κατά των ταξικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν με συνέπεια αυτή την πολιτική. Πραγματικός τους στόχος είναι να εμποδίσουν την ταξική συσπείρωση και κοινή πάλη όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, να τσακίσουν τα διδάγματα από την ταξική αλληλεγγύη που εξέφρασαν τη μέρα της κινητοποίησης δεκάδες συνδικάτα της Αθήνας, με την παρουσία τους στο νοσοκομείο. Αντικειμενικά μετατρέπονται σε στυλοβάτες των εργολάβων που εφαρμόζουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, καταπατώντας βάναυσα τα εργατικά δικαιώματα.

Ηδη η εργοδοσία της «Αριάνθης» άρχισε υπόγεια να υπόσχεται αύξηση πέντε ευρώ τη μέρα σε όσες καθαρίστριες «κόψουν τη δράση» τους μέσα από τα συνδικάτα τους, ενώ διαρρέουν απειλές πως μετά το Πάσχα θα αρχίσουν απολύσεις σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι αντεργατικοί νόμοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ